Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Постављен камен темељац за изградњу објекта породилишта у Лазаревцу

Објављено:

Председница Народне Скупштине Републике Србија Маја Гојковић, министар здравља Златибор Лончар, градоначелник Града Београда Синиша Мали и заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић у присуствао велики број грађана Лазаревца данас су поставили камен темељац за изградњу новог објекта породилишта у Лазаревцу.

Окупљеним грађанима Лазаревца први се обратио заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић који  се овом приликом захвалио Влади Републике Србије,  премијеру Александру Вучићу и руководству Града Београда на подршци у реализацији овог пројекта који је од изузетног значаја за грађане Лазаревца.


Заменик председника општине Лазаревац Бојан Стевић рекао је да се годишње у Лазаревцу роди око 550 деце годишње и изразио наду да ће нови, савремени објекат, омогућити још већи број новорођенчади.

Стевић је на крају свог обраћања позвао све присутне да за шест месеци на истом овом месту присуствују отварању новог објекта породилишта у Лазаревцу.

Председница парламента Маја Гојковић рекла је да ће породилиште у Лазаревцу у великој мери побољшати наталитет у општини, што је и велика порука за све мале општине широм Србије - да има живота тамо где су рођени, школовани и да има посла.

„Захваљујући влади, а пре свега премијеру, налазимо се заједно са вама, на почетку великог пројекта изградње новог породилишта, што ће за неколико месеци бити велики споменик животу, женама Лазаревца и деци која ће се рађати у предивној болници“, навела је Гојковић.

Она је навела да влада мора свакога дана да слуша грађане и да чини све што може за њих, те да никада не ставља испред себе партијски или појединачни интерес.

Министар зравља Златибор Лончар рекао је да је стратегија владе и премијера Алекснадра Вучића да се улаже у здравство и просвету.

„Хоћемо да исправимо све грешке које су биле, није се улагало, нама је то дошло на наплату да исправимо све те ствари, да створимо нормалне услове, нормалне тоалете, окречене домове здравља“, рекао је Лончар.

Додао је да се пропадање здравства зауставило, „што није било нимало лако“, али и да мора да се настави даље још бржим корацима, да здравство буде онако какво сви грађани заслужују.


Градоначелник града Београда Синиша Мали је у обраћању окупљеним грађанима истакао да је изградња породилишта у Лазаревцу велика вест не само за Лазаревац већ и за Београд, јер се ради о првом новом породилишту у Београду након седам деценија.

„На овај начин подржавамо наталитетну политику Владе Републике Србије и младим родитељима стварамо боље услове да у Србији буде што више деце“, казао је Синиша Мали.

„Желимо да се сви грађани Београда једнко осећају, где год да живе и да имају једнак квалитет живота. У наредних 10 година, инвестираћемо у Лазаревац 24 милиона евра само у водовод и канализацију“, рекао је Мали.


Постављању камена темељца присуствовали су и председник ГО Лазаревац Драган Алимпијевић, директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ Јован Милојевић, в.д. директора ЕПС-а  Милорад Грчић, директори јавних предузећа и институција са територије ГО Лазаревац.

У приземљу новог објекта биће смештени: пријемни хол са чекаоницом и картотеком, лекарске ординације са простором за мање интервенције, саветовалишта, лабораторија и собе за особље. На спрату ће бити смештени порођајни блок односно сала за прегледе трудница и порођајна сала, простор за преглед новорођенчади, собе за труднице и породиље као и собе за лекаре и особље и трпезарију.

Градска општина Лазаревац за изградњу овог објекта  површине 1354 м² у кругу Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ издвојила је 15 милиона динара, а рок за завршетак радова је 6 месеци.


Fotografije