Питајте председника

Вести
04 November 2016

Осми фестивал српских вина – Лазаревац 2016

Градска општина Лазаревац и Туристичка организација ГО Лазаревац у суботу, 12-тог новембра, на добро познатом месту, у Старој сали СРЦ „Колубара“, организују осми по реду, Фестивал српских вина. Ове године излагачки програм доласком око 60 винарија и винских подрума из читаве Србије биће садржајнији, богатији и већи него икад!

Да ли случајно или не успон виноградарства и винарства у Србији поклопио се са почецима организовања лазаревачког фестивала, који је по речима многих излагача који су претходних година излагали своја вина,  најомиљенији Фестивал вина у земљи.

У жељи да овогодишњи Фестивал српских вина у Лазаревцу надмаши претходне, Градска општина Лазаревац и Туристичка организација Лазаревац потрудили су се да обогате овогодишњу понуду вина. Поред лазаревачких произвођача врхунски доживљај посетиоцима фестивала обећава и најављен изузетан одзив излагача из читаве Србије.  Изузетна понуда аутохтоних српских сорти као и допринос новоустоличеном Светском Дану Прокупца (14. октобар), иначе дану у коме је цео свет конзумирао вино од ове наше најстарије аутохтоне сорте, издвојиће овогодишњи фестивал у односу на претходне.

Посетиоци 8. Фестивала српских вина у Лазаревацу ће имати јединствену прилику да на једном месту, под једним кровом, дегустирају око три стотине различитих производа, сада већ познатих и ван граница наше земље. Посебну драж овогодишњем Фестивалу даће вина која су у последњих годину дана добила прегршт медаља на престижним оцењивањима и такмичењима широм света. Та чињеница пружа јединствену прилику љубитељима вина, која се не сме пропустити.

Градска општина Лазаревац и Туристичка организација Лазаревац као организатори Фестивала у потпуности су спремани да одговоре захтевима и прохтевима непосредних излагача. И ове године Фестивал је задржао традицију бесплатног излагачког простора и улаза за посетиоце, што га чини посебним у односу на сличне манифестације у Србији. 

Организатори очекују да ће атрактивна понуда најбољих вина из апсолутно свих винских региона Србије ове године учинити ову манифестацију, осму по реду, значајним датумом у привредном и туристичком календару Србије. Дванаести новембар ове године је дан који припада вину, грађанима Лазаревца, као и свима којима је стало до развоја винске културе, али и културе уопште!

Стара сала СРЦ „Колубара“ за посетиоце Фестивала ће бити отворена у периоду од 12 до 20 часова, док је свечано отварање најављено за 13 часова.

Добродошли!