Питајте председника

Вести
06 September 2016

Одржана манифестација „Дан пчеларства Колубара 2016“

Традиционална манифестација „Дан пчеларства Колубара 2016“ одржана је 23. пут у недељу 4.септембра 2016. године на платоу испред ГО Лазаревац. Учествовало је око 50 излагача, који су представили мед и производе од меда као и пчеларску опрему. Генерални покровитељ овогодишње смотре пчелара  је Градска општина Лазаревац, уз подршку  Туристичке организације.  

Манифестација је отворена симболичним подизањем пчеларске заставе, а присутнима се потом обратио Радисав Милосављевић, председник удружења пчелара „Будућност“ који је изразио задовољство бројем присутних учесника али и посетилаца манифестације. Упркос што је ова година била лоша за пчеларе, једна од најстаријих манифестација и ове године успешно је реализована.У име Градске општине Лазаревац, госте и излагаче, поздравио је Ненад Бачанац, члан Већа ГО Лазаревац задужен за пољопривреду који је манифестацију прогласио свечано отвореном.

Пчеларска манифестација у Лазаревцу  је једна од  најцењенијих изложби у Србији, јер Лазаревац, као мала средина, има велики број пчелара. Манифестација посвећена пчеларима у Лазаревцу се организује од 1994. године. Поред тога што су посетиоци могли да се упознају и купе пчелиње производе, за саме пчеларе било је организовано едукативно предавање. У културно уметничком делу програма наступили су чланови културно уметничког друштва „Диша Ђурђевић“ из Вреоца и глумци „Пулс театра“.