Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Обележен Међународи дан смањења ризика од елементарних непогода

Објављено:

Демонстрацијом дела расположивих снага и средстава које се користе у случајевима елементаарних непогода, на платоу испред зграде општине, градска општина Лазаревац прикључила се обележавању Недеље смањења ризика од природних катастрофа и 12. октобра Међународног дана смањења ризика од елементарних непогода. У склопу ове активности суграђанима и најмлађим лазаревчанима представљено је најсавременије ватрогасно возило, полицијско и санитетско возило. По једно одељење све три основне школе из Лазаревца била су у прилици да на платоу испред општине Лазаревац у непосредном контакту упознају ватрогасце, припаднике полиције и медицинско особље Дома зравља Лазаревац.

На овај начин желимо да покажемо спремност градске општине Лазаревац и свих институција са територије наше општине за деловањем у ванредним ситуацијама рекао је Бојан Синђелић, председник градске општине Лазаревац и додао да је циљ оваквих активности едукација становништва, а нарочито најмлађих о начинима поступања у ситуацијама сличних онима у којима смо се нашли у мају 2014. године.

Овом приликом приказано је једно од најсавременијих ватрогасних возила које је у власништву  ЈП ЕПС - Огранак Колубара које је било и предмет највећег интересовања присутних ученика из основних школа са територије општине Лазаревац.

„Учешће Колубаре у решавању ванредних ситуација од огромног је и непроцењивог значаја за све становнике општине Лазаревац што се најбоље могло видети током мајских поплава 2014. године“, навео је Синђелић и захвалио се представницима ЕПС-а односно Колубаре на учешћу и помоћи коју пружају у организацији бројних догађаја и активности градске општине Лазаревац.

Показну вежбу пружања прве помоћи настрадалим у елементарним непогодама суграђанима су демонстрирали представници Црвеног крста Лазаревац који су још једном показали своју спремност за реаговањем у оваквим ситуацијама.


Fotografije