Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Обележен Дан Удружења ратних војних инвалида

Објављено:

Парастосом и полагањем венаца на споменик страдалим лазаревчанима у ратовима од 1990 -1999. године, обележен је Дан Удружења ратних војних инвалида и породица погинулих у ратовима 1990 – 1999. године општине Лазаревац. Ово је тринаеста година за редом како се чланови Удружења, породице и пријатељи погинулих бораца са територије општине Лазаревац  окупљају испред споменика страдалим лазаревчанима у ратовима од 1990 -1999. године како би им одали почаст.  На данашњи дан, 13. октобра 1991. године страдао је први борац  са територије општине Лазаревац, Горан Кузмановић, па се тим поводом 13. октобар обележава као Дан Удружења.

Испред градске општине Лазаревац венац су положили Бојан Вељковић и Ненад Бачанац, чланови Већа ГО Лазаревац. Венце су положили и представници Удружења ратних војних инвалида Србије, као и породице и пријатељи страдалих бораца.

Данас дајемо почаст палим борцима у ратовима од 1990 – 1999 године. Али почаст ка њиховим жртвама не почиње нити се завршава са данашњим даном или гестом полагања венаца, она нас обавезује да свакодневно чувамо сећање на њихову жртву и  формирамо озбиљно демократско друштвo које ће превентивним деловањем онемогућити понављање оваквих немилих догађаја – истакао је овом приликом Ненад Бачанац, члан Већа ГО Лазаревац.

Владан Милосављевић, председник Удружења ратних војних инвалида и породица погинулих породица у ратовима 1990 – 1999 године општине Лазаревац истакао је да се Удружење бори да сачува сећање на страдале борце са територије општине Лазаревац  у ратовима од 1990. до 1999. године. Такође је додао да је циљ Удружења решавање проблема у којима се налазе породице страдалих бораца и да је то свакако највећи приоритет у раду самог Удружења, помоћ њиховој деци, браћи, сестрама и родитељима.


Fotografije