Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Најбољим студентима ГО Лазаревац додељене награде

Објављено:

Председник Градске општине Лазаревац је у Великој сали са студентима са територије наше општине, свечано потписао уговоре о додели награда.

Скупштина Градске општине Лазаревац је крајем 2016. године донела одлуку о наградама Градске општине Лазаревац којом је дефинисано да се награде могу доделити мајкама новорођене деце, противградним стрелцима и студентима и ученицима са територије општине Лазаревац. На основу поменуте одлуке, Савет за образовање Већа Градске општине Лазаревац је у јуну 2017. године, расписао Јавни позив за доделу награда студентима факултетских установа у Републици Србији, којим су јасно дефинисани услови и критеријуми, као и потребна документација за остваривање права на награду. Коначна листа студената који су остварили право на награду  објављена је 27. јуна 2017. године. 

На самом почетку присутне студенте је поздравио заменик председника Градске општине Лазаревац Милоје Живановић, честитао им на оствареним резултатима, пожелео много успеха у наставку школовања и изразио наду да ће једнога дана бити угледни грађани ове општине са заснованим породицама и успешним каријерама.

Изузетно ми је задовољство што данас имамо прилику да наградимо најбоље студенте са територије наше општине и тиме испунимо обећање дато на почетку мандата. Данас је са нама 50 лазаревачких студената са просечном оценом студирања преко 8,5 који су својим трудом, радом и залагањем заиста заслужили ову награду. Међу њима је 38 студената са просечном оценом студирања између 8,5 и 9,5 који су остварили право на награду у новчаном износу од 81.600,00 динара и 12 студената са просеком преко 9,5 којима је припала награда у износу од 91.600,00 динара, рекао је Бојан Синђелић председник Градске општине Лазаревац и додао да ће се Градска општина Лазаревац потрудити да и следеће године настави са овом праксом и у складу са могућностима определи већа средства за ученике и студенте.


Fotografije