Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Министарка Нела Кубуровић обишла реконструисану зграду правосудних органа у Лазаревцу

Објављено:

„Министарство правде велику пажњу посвећује унапређењу инфраструктурних капацитета правосудних органа како би се повећала ефикасност њиховог рада и убзрали поступци, а све у циљу да грађани имају квалитетан и једнак приступ правди без обзира да ли се налазе у центру Београда, приградској општини или неким другим деловима Србије“, истакла је министарка правде Нела Кубуровић приликом обиласка реконструисане зграде правосудних органа у Лазаревцу.

Она је истакла да су у претходних годину дана реконструисане зграде судова у Краљеву и Пријепољу, да су отворене две потпуно нове зграде у Ужицу и Пожаревцу, а да се ускоро очекује и отварање нове зграде Прекршајног суда у Панчеву. Министарка правде је додала и да ће у овој години бити започет пројекат изградње Палате правде у Крагујевцу.

Кубуровић је навела да зграда правосудних органа у Лазаревцу, у којој су смештени Основни и Прекршајни суд, као и Основно јавно тужилаштво, од изградње 1968. године није имала готово никакве врсте радова на обнови.

Она се захвалила општини Лазаревац која је финансирала надоградњу два спрата, што је омогућило да у тој згради данас буду и Основно јавно тужилаштво и Прекршајни суд, који су добили адекватне просторије за рад. Додала је да је Министарство правде средствима из буџета извршило доградњу, реконструкцију и адаптацију зграде, после чега је укупна површина повећана за око 400 метара квадратних и сада износи 1.800 метара квадратних.

Обиласку реконструисане зграде у Лазаревцу присуствовали су и председник Основног суда Љубивоје Ковачевић, јавни тужилац Милорад Гајић, председница Прекршајног суда Милица Живојиновић, председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић и државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић.

Руководиоци правосудних органа су се захвалили Министарству правде и локалној самоуправи на улагањима, која су им омогућила знатно боље услове за рад запослених,  а што ће допринети већој ефикасности у раду.

„Побољшани су услови рада сва три правосудна органа, по први пут сваки заменик тужиоца има свој кабинет, а имамо и посебан кабинет за спровођење истраге. Све то ће допринети унапређењу рада“, истакао је јавни тужилац.


Fotografije