Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Министар Расим Љајић са представницима новог власника обишао погоне Бека у Лазаревцу

Објављено:

Потпредседник владе и министар трговине и туризма Расим Љајић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић и председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић обишли су са представницима турске компаније „Бирлешик текстил“ погоне фабрике „Беко“ у Лазаревцу, који су од недавно у власништву ове турске компаније. Представници „Бирлешик текстила“ овом приликом су најавили да  је планирано да ће се инвестиције у фабрику у Лазаревцу одвијати у три етапе у наредних годину дана, а да ће прва фаза инвестиција омогућити отпочињање производње већ у јулу ове године.

Обишавши погоне фабрике „Беко“, која је до промене власника била у стечају потпредседник владе и министар трговине и туризма Расим Лајић истакао је да је ово пример успешне сарадње Србије и Турске и само једна у низу инвестиција Турске у Србију.

„Представници ове фирме обишли су неколико локација у Србији, неколико фабричких хала и на крају је њихова одлука, уз нашу препоруку била да дођу овде у Лазаревац“, рекао је министар Љајић и додао да сматра да је долазак ове турске компаније од вишеструког значаја не само за односе Србије и Турске већ и за Лазаревац, јер ће у првој години у овом погону бити упослено 500 радника, са тенденцијом повећања броја запослених у зависности од развоја посла. 

Захваливши  министру Расиму Љајићу и представницима надлежних министарстава, као и Бојану Стевићу и Бојану Синђелићу на успешној сарадњи која је резултирала куповином „Бека“ представник компаније „Бирлешик текстил” Мурадин Гунеш  изразио је задовољство приликом обиласка погона и најавио нове инвестиције.

„Ми ћемо овде производити такозвану спољну гардеробу коју ћемо извозити у иностранство“, казао је Гунеш и додао да ће након почетка производње њиховог асортимана људи из свих крајева Србије долазити у Лазаревац да купе светске брендове, а неће ићи у иностранство.

Државни секретар министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић говорећи о инвестицијама у градској општини Лазаревац, најавио је још једну изузетно значајну инвестицију која ће бити намењена високообразованим незапосленим Лазаревчанима.

„Ова посета министра Љајића Лазаревцу само је показатељ значаја ове инвестиције за државу Србију, град Београд, а пре свега за општину Лазаревац“, казао је државни секретар Стевић који је напоменуо да се отпочињање производње у овом објекту очекује већ у јулу, а да ће паралелно нови власник радити на проширењу производних капацитета изградњом нових објеката  кроз још две фазе.

Бојан Стевић је искористио ову прилику да најави и могућност отварања неке врсте аутлет центра у Лазаревцу у оквиру којег би се по повољним ценама продавала роба најпознатијих светских брендова која ће бити произведена у погону у Лазаревцу.

Стевић је напоменуо да ће турски инвеститор запошљавање вршити искључиво са евиденције Националне службе за запошљавање.  

Локална власт је својим активним учешћем допринела да се обезбеде сви неопходни услови за долазак инвеститора, а председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић захвалио се свима који су дали свој допринос у завршетку приватизације погона „Беко“, док је представницима „Бирлешик текстила“ пожелео пуно успеха у раду са погоном у Лазаревцу. Синђелић је истакао да ће на овај начин новим инвестицијама бити решен највећи  проблем, а то је незапосленост женске радне снаге. Лазаревац полако али сигурно постаје град инвестиција, истакао је председник општине Бојан Синђелић. 

„Ми смо на почетку 2017. године обећали да ће Лазаревац бити град инвестиција, а као што видите то обећање и испуњавамо“, казао је председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић и додао да ће отварањем овог погона и обејкта Стоп шопа у Лазаревацу драстично бити смањен број незапослених лица.


Fotografije