Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Министар културе и информисања посетио Лазаревац

Објављено:

Министар културе и информисања у Влади Републике Србије, Владан Вукосављевић у пратњи државног секретара Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојана Стевића и заменика председника Скупштине Града Беогарада Андрее Радуловић, обишао је данас најкистакнутије установе културе у ГО Лазаревац

Након обиласка Спомен костурнице у крипти храма Светог великомученика Димитрија, Центра за културу и Модерне галерије, у просторијама ГО Лазаревац министра Вукосављевића су дочекали председник Скупштине ГО Лазаревац Томислав Рикановић и заменик председника ГО Лазаревац Милоје Живановић.

Председник Скупштине ГО Лазаревац,Томислав Рикановић захвалио је министру на указаној части и посети Лазаревцу.

„Оно што бих посебно истакао јесте значај који Влада Републике Србије и Министарство културе и информисања као и градски секретаријат за културу дају приградским општинама. Надам се да ће нам помоћи у изградњи мале сцене, реконструкцији спомен костурнице и у реализацији других пројеката који се односе на објекте од културног значаја“, казао је Рикановић. 

„Нама је задовољство што смо данас у Лазаревцу и заиста смо имали шта да видимо овде“, рекао је Министар Вукосављевић.

„У Лазаревцу се у области културе ради стручно, квалитетно и са посвећеношћу. Ово је лепа културна средина која се развија и на чијем челу се, очигледно, налазе људи од струке, који овој области дају значајан допринос. Настојаћемо да у следећој години у Спомен костурници храма Св. Великомученика Димитрија, а поводом обележавања стогодишњице окончања Великог рата, пружимо допринос за израду једне врло значајне поставке која би требало да буде од образовног, историјског и туристичког потенцијала“, рекао је министар Вукосављевић.

Министар је додао да се уверио да Центар за културу Лазаревац врло лепо функционише. „И ту ћемо, наравно, настојати да нађемо начин да у домену својих капацитета, а у сарадњи са Градом Београдом помогнемо окончање радова на тзв. Малој сцени. Видели смо изразито упечатљив простор Модерне галерије са импозантном ликовном колекцијом каквом мало који град у Србији може да се подичи и ова поменута ``тријада`` чини Лазаревац истакнутом тачком културног простора Београда и околине. Лазаревац такође служи, и тек ће да служи као пример ономе за шта се Министарство културе залаже, а то је децентрализација културног развоја“, истакао је министар.


Fotografije