Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

„Малци генијалци“ донели медаље у Лазаревац

Објављено:

Школа за младе таленте „Малац генијалац“ у протеклом периоду постигла је запажене резултате на два међународна такмичења, а њени млади и надарени полазници освојили су бројне медаље.

Поводом остварених успеха за њих је уприличен пријем код председника градске општине Лазаревац  Бојана Синђелића, који им је упутио срдачне честитке и пожелео пуно успеха у будућности.

„Са нама су истински шампиони Лазаревца. Лазаревац је град спорта, где спортисти остварују заиста добре резултате на међународном и државном нивоу, а данас имамо више него леп пријем олимпијаца у знању. Мени је задовољство што сам данас овде са овом натпросечно интелигентном децом, јер то значи да Лазаревац има будућност и надам се да ће они кроз своје школовање остварити завидне каријере и неће заборавити свој град“, рекао је Синђелић.

Полазници ове школе учествовали су на међунродној Олимпијади која је одржана 10. јуна у Сава Центру у Београду, такмичењу које је окупило преко 1200 такмичара из Србије и десетак европских земаља.

На такмичењу је учествовало деветоро деце из Лазаревца узраста од 4 до 12 година. Донли су групни пехар, јер су се сва деца јако добро показала у писменом делу такмичења, а Милица Здравковић је са Олимпијаде донела бронзану медаљу у својој категорији.

Све школе раде по истом „Хикари“ програму који је дуго заступљен у Југоисточној Азији, одакле и потиче и у том програму рачуна се њиховом рачунаљком  која се назива Абакус или Соробан.

Тања Томић, мастер учитељ, директор и власник школе „Малац генијалац“ каже да су се деца, полазници прве године, такмичила у писменом делу где су  радили без икаквих помагала, само уписујући резултате сабирајући и одузимајући бројеве, док су полазници друге године рачунали множење, дељење и децималне бројеве. 

„Имали смо и такмичење у Базелу где  су од укпно шест медаља, полазници школе „Малац генијалац“ донели пет, две златне, сребрну и две бронзане медаље.  То је јако влики успех јер се такмиче европске земље и где је Србија са децом из „Малца“ донела толико медаља“, закључила је директорка Томић.


Fotografije