Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Лазаревац добија ванболничко породилиште следеће године

Објављено:

На данашњој седници Скупштине градске општине Лазаревац усвојен је ребаланс буџета чиме су створени услови за завршетак новог објекта породилишта, реконструкцију објекта вртића и зграде Дома здравља“др Ђрође Ковачевић“ у Лазаревцу.

Према речима председника ГО Лазаревац Бојана Синђелића, одборници у Скупштини ГО Лазаревац су једногласно усвојили предложени дневни ред и изгласали све тачке дневног реда и на тај начин подржали битне пројекте за све грађане општине Лазаревац. Захваљујући Граду Београду, Министарству привреде РС и Европској инвестиционој банци сада смо у прилици да завршимо у целости објекат ванболничког породилишта, као и да урадимо комплетну реконструкцију вртића и зграде Дома здравља у Лазаревцу. То је од великог значаја за све наше грађане јер изградњом ванболничког породилишта стичу се далеко бољи услови за будуће породиље, као и за повећање капацитета смештаја пацијената у Специјалној болници за ендемску нефропатију у Лазаревцу.

Председник одборничке групе Српске напредне странке у локалном парламенту Бојан Стевић истакао је задовољство на подршци свих предствника са листе "Александар Вучић - Србија побеђује" као и на подршци предстваника осталих политичких партија Скупштине ГО Лазаревац који су једногласно подржали ребаланс буџета и изградњу породилишта и других пројеката на територији општине Лазаревац. Руководство Града Београда, као и Влада РС на челу са досадашњим председником Вучићем су препознали потребе грађана Лазаревца и помогли у решавању проблема изградње породилишта као и друга два пројекта кроз одобрена средства за њихову изградњу и завршетак.

Директор Дома здравља "др Ђорђе Ковачевић" доктор Јован Милојевић истакао је велику захвалност ГО Лазаревац, представницима Града Београда и Министарству привреде који су подржали изградњу новог објекта ванболничког породилишта и решавање вишедеценијског проблема у Лазаревцу који се односи на капацитет постојећег породилишта и нефропатије.

Поред ребаланса буџета ГО Лазаревац битна тачка на дневном реду била је и  усвајање Плана улица за асфалитање на територији ГО Лазаревац у вредности од преко сто милиона динара чиме ће бити побољшани услови за живот грађана у сеоским месним заједницама на територији општине Лазаревац.


Fotografije