Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

ФСС лазаревачким фудбалским клубовима даровао дресове и фудбалске лопте

Објављено:

Фудбалским клубовима са територије ГО Лазаревац, који се такмиче под окриљем Општинског фудбалског савеза Лазаревца данас је уручена спортска опрема коју је Фудбалски савез Србије обезбедио уз подршку Министарства омладине и спорта. Уручивању спортске опреме представницима 31 клуба, која је одржана у просторија ФК „Колубара“ присуствовали су генeрални секретар ФСС-а Јован Шурбатовић, Слободан Павковић, Бојан Синђелић председник ГО Лазаревац, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе и председник ФК Колубара Бојан Стевић, државни секретари Министарства омладине и спорта Предраг Перуничић и Дарко Станић.

„Ово је доказ да наш Савез не заборавља клубове из нижих лига. До сада смо донирали опрему за око 1000 клубова, а надам се да ћемо у наредном периоду обезбедити опреме за још 1000 клубова и да ћемо број наших фудбалских клубова увећати са 2500 на 3000“, казао је генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић.

„Ово је велики дан за наше бројне фудбалске клубове и доказ да се мисли и о условно речено „малим клубовима“. Морам да нагласим да ће овог пролећа на стадиону Колубаре бити постављени рефектори и да ћемо неке првенствене мечеве играти у вечерњим сатима. Градска оптшина Лазаревац је и до сада покривала трошкове за суђење и котизацију и тако ће бити и у овој години. Захваљујем се свим гостима који су данас дошли у наш град и донели вредне поклоне“, казао је Стевић.

Легенда српског фудбала Слободан Бобе Павковић је истакао да се у малим клубовима рађају велики играчи и да ће ФС Србије увек изнаћи средства да помогне најмање клубове и и додао да верује да ће у опреми коју донирамо за коју годину на велику сцену стићи неки играч и из овог краја.

У име клубова који су добили спортску опрему гостима се захвалио Марко Ранковић председник ОФС Лазаревца и нагласио да је ово велика помоћ за наше клубове и доказ да се клубови не деле на мале и велике. „Када се сви удружимо можемо много помоћи и верујем да ће ових донација бити и у наредном периоду“, казао је Ранковић.

Сваки од клубова добио је пакет спортске опреме који се састоји од гарнитуре дресова и 5 фудбалских лопти.


Fotografije