Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Фестивал здравља по четврти пут одржан у Лазаревцу

Објављено:

У организацији Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић” уз подршку Канцеларије за младе градске општине Лазаревац, четврту годину за редом у лазаревачком Центру за културу одржан је Фестивал здравља. Учешће на лазаревачком Фестивалу здравља узело је преко 45 медицинских и фармацеутских установа, произвођача здраве хране, школа и удружења.

На свечаном отварању овогодишњег Фестивал здравља говорили су државни секретар министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић, председник Скупштине ГО Лазаревац Томислав Рикановић, а испред Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић” директор Јован Милојевић и ПР установе Сузана Стоисављевић.

Фестивал здравља, како су и говорници истакли одржан је и ове године пре свега са циљем да се на једном месту грађанима Лазаревца презентују најновија достигнућа како из званичне тако и алтернативне медицине. И ове године на једном месту посетиоци од намјлађих до најстаријих Лазаревчана могли су да добију разноврсне информације везане за здравље, здраве начине живота, здравствено образовање. На самом Фестивал здравља посетиоци су могли извршити и прегледе као што су мерење притиска, нивоа шећера у крви

Највећи број учесника-излагача током Фестивалског дана нудио је посетиоцима превентивне прегледе, савете и на тај начин промовисао и своје услуге које доприносе општем здрављу становништва и превенцији настанка болести.

Фестивал здравља у Лазаревцу својим учешћем подржале су и највеће здравствене и фармацеутске установе у Србији. У циљу промоције здравих стилова живота учешће су узели и бројни фитнес клубови из Лазаревца, а треба напоменути да је организатор Фестивала за све излагаче у сарадњи са лазаревачким Центром за културу обезбедио бесплатне штандове и излагачки простор.

Активно учешће и значајан допринос у организацији Фестивалу здравља и ове године дала је и Канцеларија за младе градске општине Лазаревац.


Fotografije