Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Нових 5,5 километара асфалта на путном правцу Дудовица - Брајковац

Објављено:

Председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић са сарадницима и државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић обишли су данас завршне радове на реконструкцији локалног пута Брајковац – Дудовица.
Ова деоница реконструисана је у дужини од 5,5 километара, средствима Владе Републике Србије односно ЈП „Путеви Србије“, а радове је изводоло предузеће „Шумадија – пут“.
„Током прошле године реконструисали смо 1,1 километар овог пута, сада радимо још 5,5 километара чиме ћемо у потпуности завршити овај путни правац Дудовица – Брајковац, на задовољство грађана месних заједница Дудовица, Брајковац и Барзиловица, али и свих оних који користе ову изузетно прометну саобраћајницу“, казао је председник Синђелић приликом обиласка наведеног пута.
„Циљ нам је да општина Лазаревац, буде општина која ће урадити асфалтни пут до сваког становника“, казао је Синђелић и додао да се са радовима неће стати док у сваком селу, сваки сокак на територији општине не буде асфалтиран.
„Завршетком радова, напокон добијамо једну модерну саобраћајницу у складу са свим прописима о безбедности у саобраћају, и мислим да грађани јужног дела општине напокон могу бити задовољни“, казао је државни секретар Бојан Стевић.
„Овим се не завршавају улагања Владе Републике Србије у општину Лазаревац, очекују нас улагања у уређење речних корита на територији општине и напокон решавање клизишта и путног правца Лазаревац – Лукавица, који ће се такође радити“, додао је Стевић и најавио извођење радова и на уређењу речног корита реке Лукавице у дужини од 6 километара.


Fotografije