Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Додељене кошнице и сертификати полазницима школе пчеларства у оквиру пројекта „Пчеларски центар Качерски мед“

Објављено:

Поделом сертификата и кошница најуспешнијим полазницима, данас је у Лазаревцу завршена школа пчеларства за почетнике, организована кроз пројекат „Пчеларски центар Качерски мед“ који Пројектни центар градске општине Лазаревац спроводи у сарадњи са партнерима. Седамнаест полазника школе из Лазаревца поздравио је председник градске општине Лазаревац Драган Алимпијевић који им је уручио по једну кошницу. Предавач Горан Чакардић им је уручио сертификате,  пожелевши им срећан наставак бављења пчеларством.

„Изузетно сам срећан и поносан што данас видим доста младих, који су се одлучили за обуку и тиме показали да желе да пронађу своје запослење. Ми смо ту да у партнерству са свим кооапликантима на пројекту, кроз овај пројекат обезбедимо могућност за све постојеће и будуће пчеларе да остваре вишу цену меда од постојеће и на прави начин промовишемо читаву територију“, рекао је председник ГО Лазаревац Драган Алимпијевић.

Менаџер пројекта Александар Милосављевић се захавалио свим полазницима, уз позив  да прате даље активности на пројекту „Пчеларски центар Качерски мед“. Милосављевић је овом приликом најавио да ће у наредном периоду пчеларима из Школе пчеларства бити подељен и штампани приручник са материјалима који су обрађивани током школе.

Школа пчеларства за почетнике је обухватила теоретску и  практичну наставу у пчелињацима у општинама Лазаревац, Лајковац и Љиг. Укупан број полазника био је 41 а најредовнијих 30 су добили сертификат о похађању школе као и по једну кошницу за подстрек даљем раду.

Пројекат  “Пчеларски центар Качерки мед“ финансира Европска унија кроз програм EU Еxchange 4, којим у Србији руководи Делегација ЕУ, а спроводи Стална конференција градова и општина.