Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Деца из Трбовља боравила петодневној посети Лазаревцу

Објављено:

Основце из пријатељског града Трбовља из Словеније, који се налазе у петодневној посети Лазаревцу као и њихове вршњаке домаћине јуче су примили  председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић и заменик председника Милоје Живановић. У присуству директора ТО Лазаревац Мирка Ковачевића, председнице Актива директора школа општине Лазаревац Мирјане Јоксимовић и председника удружења ”Стопама победника” Николе Маринковића гостима из Словеније уручени су пригодни поклони са жељом да из нашег града понесу само најлепше успомене.

Представници ГО Лазаревац потрудили су се да петодневни боравак деце из Словеније, која су смештена у породицама својих вршњака у Лазаревцу, испуне бројним садржајима, поред обиласка туристичких обележја у Лазаревцу и околини, посете Београду, учешћа у колонији мозаика, током последњег дана они ће боравити на базену у Великим Црљенима, посетити етно ресторан ”Бабина река” и присуствовати представи у оквиру лазаревачког културног лета. Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић изразио је уверење да ће овакво пријатељство између две општине из Србије и Словеније бити настављено и у наредном периоду.

Заменик председника ГО Лазаревац који је лично укључен у програм организације посете истакао је да му је част и задовољство да пожели добродошлицу гостима из Трбовља. Менторка из Словеније Матеја Цамплин Тахирович најавила је да ће у септембру поново боравити гости из Трбовља, овога пута градски хор и позвала представнике ГО Лазаревац у узвратну посету.

Лазаревачко удружење ”Стопама победника” ће захваљујући оваквој врсти сарадње и бројним оствареним контактима имати прилику да у будућности конкурише и реализује пројекте у оквиру процеса евро- интеграција Србије, навео је председник овог удружења Никола Маринковић. Председница Актива директора школа Мирјана Јоксимовић пренела је своја искуства током боравка у Словенији и најавила наставак сарадње. Да ће пријатељство потрајати сведоче и гости и домаћини који већ планирају наредно дружење.

У међуопштинску сарадњу поред Трбовља из Словеније и Лазаревца из Србије укључена је и општина Валандово из Македоније.  Поред лепих успомена и побратимства из периода СФРЈ ове општине везује и тежња да заједничким наступом конкретније учествују у пројектима које финансира ЕУ.


Fotografije