Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Чланови лазаревачког Удружења резервних војних старешина на пријему у општини

Објављено:

Поводом 15. септембра Дана резервних војних старешина Србије чланови удружења резервних војних старешина Лазаревца положили су венац на споменик српском ратнику. Треба напоменути да Резервне војне старешине Србије 15. септембар обележавају као свој дан у знак сећања на дан када је 1918. године извршен пробој Солунског фронта.

Обележавање овог Дана резервних војних старешина био је повод да за представнике лазаревачког удружења  руководство општине организује свечани пријем. Делегацију овог удружења примили су председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић и његов заменик Милоје Живановић.

На поменутом пријему председник лазаревачког удружења Бранислав Аночић предложио је руководству општине могуће видове сарадње овог удружења и општинских структура, нарочито у деловању у ванредним ситуацијама и припреми разних планова за деловање у ванредним ситуацијама.

Председник градске општине Лазаревац овом приликом честитао је присутним члановима лазаревачког Удружења Дан резервних војних старешина Србије. Синђелић је подржао рад новоформираног лазаревачког Удружења резервних војних старешина и обећао помоћ у раду овом удружењу у складу са могућностима општине. Синђелић је истакао да будућа сарадња са овим Удружењем  може свакако допринети бољем деловању општине у кризним ситуацијама и да ће о конкретним активностима бити речи у будућем периоду.

Треба напоменути да лазаревачко удружење окупља преко 50 чланова и једно је од активнијих. Председник лазаревачког удружења Бранислав Аночић најавио је овом приликом да ће чланови удружења почетком октобра посетити острва Крф и Видо и одати почаст српским војницима страдалим током првог светског рата.