Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Асфалтарана деоница од 4,5 км пута Сибница – Миросаљци

Објављено:

Председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић и председник градске општине Сопот Живорад Милосављевић обишли су завршне радове на асфалтирању пута Сибница – Миросаљци. Ова саобраћајница, која је од изузетне важности јер повезује општине Сопот и Лазаревац, асфалтирана ја у дужини од 4,5 километара. Инвеститор радова је Влада Републике Србије односно  ЈП „Путеви Србије“, а радове на поменутој саобраћајници изводи предузеће „Strabag“.

Председник градске општине Сопот Живорад Милосављевић је истакао да је невероватно да се у фебруару месецу изводе овако обимни радови на изузетно важној саобраћајници.

„Ово је само део активности које ради Град Београд и Република Србија. Читав овај приградски део је једно велико градилиште. У Сопоту се асфалтирају путеви који нису видели машине и преко 40, 50 година“, рекао је Милосављевић.

Председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић је истакао да то што су на асфалтирању ове саобраћајнице присутни и председници општина и Лазаревац и Сопот говори о важности овог пута и заједничком интересу грађана обе општине.

„Наши грађани ову саобраћајницу користе и за најбржи излазак на ауто- пут Београд – Ниш“, казао је Синђелић и додао да је и асфалтирање овог пута доказ да Град Београда не прави разлику између грађана у самом градском језгру и грађана у приградским општинама.

У име грађана месне заједнице Миросаљци председницима општина Лазаревац и Сопот, Граду Београду и Републици Србији на асфалтирању овог пута захвалио се председник Савета МЗ Миросаљци Миле Ранковић, и истакао да је значај ових радова још већи ако се зна да наведена саобраћајница пуних 40 година није имала озбиљнијих улагања.

„Искористили смо повољне услове и у јануару и у фебруару за извођење радова и ту нећемо стати“, казао је председник ГО Лазаревац и додао да је намера да се још много тога уради, јер је претходних година много тога пропуштено.

Члан Већа градске општине Лазаревац Александар Булатовић посету Миросаљцима искористио је и да најави скоро отпочињање радова на централним градским раскрсницама у Лазаревцу и замолио грађане да имају стрпљења током извођења ових радова, као и да током радова користе алтернативне путне правце.

Прва раскрсница која ће бити реконструисана је раскрсница улица Предрага Стефановића и Димитрија Туцовића, а затим и раскрсница улица Дула Караклајића и Димитрија Туцовића, као и раскрсница улица Железничке и Јанка Стајчића, навео је Булатовић и додао да ће обим радова на наведеним раскрсницама захтевати измену режима саобраћаја.


Fotografije