Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Ансамбл награђене представе лазаревачког позоришта на пријему код председника

Објављено:

Прво приградско позориште Лазаревац је позоришном представом „ ПОСТ КВАРТЕТ“ на 15. Интернационалном фестивалу монодраме „Албамоно“ у Албанији освојило награду за најбољу представу фестивала. Тим поводом председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић уприличио је пријем за део ансамбла овог позоришта и сараднике који су учествовали у овом пројекту који је остварио изузетно добар резултат.

„Успех ансамбла Првог приградског позоришта, односно награда коју су освојили на фестивалу монодраме у Албанији је једна изузетно лепа вест која је обрадовала све Лазаревчане, руководство Градске општине Лазаревац и мене лично. Она показује да Пулс театар  чији је оснивач општина Лазаревац крајње професионално и предано обавља свој посао што доказује, не само ова награда у Албанији, већ и бројне награде које су остварили у претходном периоду, рекао је Бојан Синђелић председник Градске општине Лазаревац и искористио ову прилику да се још једном захвали ансамблу позоришта  и да им пожели још бројних успеха у наредном периоду.

Честитке Првом приградском позоришту упутио је и заменик председника Градске општине Лазаревац Милоје Живановић и додао да ће општина Лазаревац и даље наставити да помаже рад лазаревачког позоришта, као што је то чинила и у претходном периоду.

Поред награде за најбољу представу на Интернационалном фестивалу монодраме у Албанији, награда за најбољу глумицу фестивала припала је Јелени Цвијетић, глумици Првог приградског позоришта.

„Поред овог великог и изузетно значајног успеха који смо донели из Албаније наше позориште је освојило још две награде на домаћем, нама изузетно важном Фестивалу „Јоаким Вујић“, тако да смо ми у мају месецу наш театар овенчали са три награде, две међународне и једном државном. Представа „ПОСТ КВАРТЕТ“ која је изузетно карактеристична и специфична, крајем месеца ће узети учешће на још два фестивала“ рекла је директорка Првог приградског позоришта у Лазаревцу Ивана Недељковић и искористила ову прилику да се захвали Градској општини Лазаревац на подршци коју пружа позоришту.

Присутнима се обратила и добитница награде за најбољу глумицу фестивала Јелена Цвијетић и редитељ представе Милан Мађарев.

Вечерас од 20 часова у Центру за културу у Лазаревцу одржаће се премијера позоришне представе „Вишњик“, А.П. Чехова.


Fotografije