Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Aкција „Шетајмо за здравље“ у суботу 18. маја

Објављено:

Планинарско друштво „Вис“ уз подршку Савета за спорт ГО Лазаревац организује акцију „Шетајмо за здравље“, која ће бити одржана у суботу 18. маја. Ове године шетња носи назив ‘’Пролећу у походе’’ и биће организована у југозападном делу општине, а намењена је свим сугрђанима. Стаза је подељена у три етапе, а најдужа је до брда Човка и износи 20 километара. Организатори су обезбедили водиче а учесници су у обавези да понесу храну, пиће и неоходну пресвлаку.

Планинарска акција ‘’Шетајмо за здравље’’ под слоганом ‘’Пролећу у походе” одржаће се 18. маја, а њен почетак је на платоу испред ГО Лазаревац тачно у 9 часова. Планиране су три стазе ‘’Ловачка кућа’’ у Шушњару дужине 10км, ‘’Кисела вода’’ у Чибутковици дужине 15 км и ‘’Човка’’ дужине 20 км. Завршетак акције је на ‘’Старом вашаришту’’.

„И ове године акција се реализује уз подршку ГО Лазаревац, првенствено у циљу да кроз афирмацију здравих стилова живота, физичких активности и дружења у природи анимира најмлађе да се баве спортом и рекреацијом“, рекла је члан већа ГО Лазаревац Гордана Стевић.

У складу са својим могућностима, Савет за спорт ГО Лазаревац помоћи ће ову акцију, а Владимир Драгићевић, члан Савета позавао је све Лазаревчане да узму учешће.

На свим маршутама обезбеђени су редари, као и присуство екипа полиције и хитне помоћи дома здравља. Постојаће и посебни пунктови на којима ће бити обезбеђена вода за пиће. Како упозоравају организатори неопходно је да се одећа и обућа прилагоде временским условима, а сви учесници се морају придржавати и савета лекара за боравак у природи, вода и неке слане грицкалица су обавезне.


Fotografije