Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Штаб за ванредне ситуације ГО Лазаревац одржао прву седницу у новом сазиву

Објављено:

На првој седници Штаба за ванредне ситуације ГО Лазаревац у новом сазиву разматрана је тренутна епидомиолошка ситуација на територији ГО Лазаревац и усвојен Извештај о припремљености градске општине Лазаревац за предстојећу зимску сезону.

Извештај о тренутној епидемиолошкој ситуацији на територији ГО Лазаревац члановима Штаба предочио је директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ Јован Милојевић који је овом приликом истакао да је епидемиолошка ситуација у Лазаревцу током новембра све сложенија, а да у последњих неколико дана лекари у Ковид амбуланти у Лазаревцу прегледају и преко 150 пацијената дневно. Само у месецу новембру од укупног броја прегледаних 326 пацијената је било позитивно на присуство корона вируса, док се преко 500 особа налази у изолацији, навео је Милојевић.

Штаб за ванредне ситуације ГО Лазаревац усвојио је на данашњој седници и Извештај о припремљености свих субјеката на територији ГО Лазаревац за предстојећи зимски период. Сваки од представника привредних субјеката који су битни за функционисање града у зимском периоду истакао је овом приликом максималну спремност у областима свог деловања и функционисања. Треба нагласити да ће поред ЈПКП Лазаревац, ЈП Топлификација, инспекцијских служби  и свих установа у надлежности ГО Лазаревац, значајну помоћ у чишћењу улица и путева на територији општине и ове године пружити ЈП ЕПС – Огранак Колубара.

Председник ГО Лазаревац и командант Штаба Бојан Стевић пред престојећу зимску сезону позвао је грађане, председнике скупштине станара, управнике зграда, власнике локала да током ове зимске сезоне испуне своју обавезу и очисте тротоаре и прилазе својим зградама, локалима, и кућама. Председник Стевић је позвао све грађане да се на време у склопу припрема за зимску сезону обрате ЈПКП Лазаревац и преузму со за потребе одржавања прилаза својим објектима.


Fotografije