Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Центар за културу добио нову дигиталну опрему

Објављено:

Пројекцијом филма ”Небеска тема, прича о Влади Дивљану” пуштена је у рад нова дигитална опрема коју је Центар за културу Лазаревац добио по конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у категорији преддигитализација и дигитализација биоскопа Филмског Центра Србије и уз подршку ГО Лазаревац. Након савременог платна и аудио опреме овога пута набављен је дигитални пројектор са ласер – фосфор извором светла, интегрисаним медија сервером и објективом са припадајућом опремом, вредности 7,5 милиона динара. Пројекција је тим поводом организована за руководство ГО Лазаревац, запослене Центра за културу и медије.

Филмски центар Србије као установа културе од националног значаја, одобрио је средства за дигитални пројектор лазаревачком биоскопу са образложењем да је Центар за културу Лазаревац изузетно активан са готово свакодневним филмским пројекцијама, па Комисија сматра да је након куповине„silver screen“ филмског платна и аудио опреме, дигитални пројектор логични завршетак процеса дигитализације. Након завршене јавне набавке опрема је постављена, а њеном пуштању у рад на пројекцији филма ”Небеска тема, прича о Влади Дивљану” присуствовали су запослени, медији и руководство ГО Лазаревац. Директорка  Центра за културу Стела Станишић је подсетила да након седам година, наша културна установа поново има своју опрему за филмске пројекције.

Преддигитализацијом и дигитализацијом Лазаревац је добио опрему за биоскопске пројекције какву имају само највећи градови у Србији. Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић је изразио своје задовољство и истакао подршку ГО Лазаревац активностима Центра за културу Лазаревац.

Средства у висини од 5 милиона динара Центар за културу Лазаревац је добио на конкурсу Филмског центра Србије за дигитализацију и преддигитализацију, на коме је учествовало 26 биоскопа. ГО Лазаревац је подржала куповину опреме са још 2,5 милиона динара. Како је планирано наредна набавка Центра за културу Лазаревац биће куповина 3D пројектора. Како би сви грађани имали прилику да погледају све предности нове опреме, Центар за културу Лазаревац организовао је од 19 часова бесплатну пројекцију филма ”Небеска тема, прича о Влади Дивљану”.


Fotografije