Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Фестивал српских вина одржан 11. пут у Лазаревцу

Објављено:

Фестивал српских вина у Лазаревцу, једанаести по реду и ове године окупио је под кровом сале Спортског центра „Колубара“ у Лазаревцу велики број српских произвођача вина, винарија, винских подрума, али и рекордан број посетилаца. Током трајања фестивала, посетиоци су могли да уживају у нajквалитетниjим српским винима, укусној храни, и пратећим садржајима.

У хали СРЦ „Колубара“ представило се преко 60 излагача вина, а у понуди је било и сирева и традиционалних месних производа.

Фестивал вина у Лазаревцу  и ове године посетио је Његово преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован и у свом благослову у оквиру церемоније свечаног отварања између осталог је рекао:

"Радујем се што сам и ове године овде са вама да можемо да видимо и пробамо ваш труд, оно што је до вас, а наравно и оно што је Бог дао и Бог благословио. У једној нашој молитви коју стално читамо каже се да Господ благослови поља, њиве и винограде. Заиста Бог је све благословио и све је што је створио беше веома добро и све што је Бог створио створио је за добро човека. И зато човек у све то Божије добро и давање треба да угради своје добро, да Бог то благослови. Ја данас благосиљам овај фестивал и желим вам много успеха, желим да Бог заиста чува поља, њиве и винограде, да чува вас, али чувајте и ви са своје стране."

У име домаћина и организатора присутнима се обратио и Фестивал српских вина у Лазаревцу свечано прогласио отвореним, председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић.

Синђелић је у свом обраћању између осталог рекао да ова манифестација сваке године добија на свом квалитету, као и да је ове године било изузeтно велико интересовање излагача, те да је нажалост било и оних који нису могли бити примљени због недостатка места.

„То све говори у прилог чињеници колико је овај фестивал постао значајан и престижан. Овом приликом се захваљујем свим организаторима који су себе дали све ове године да овај фестивал живи и траје", рекао је Синђелић и уз жеље да фестивал траје још много година а да излагачи нижу успехе на сајмовима у земљи и иностранству, прогласио фестивал отвореним.

Организацијом сајма и ове године били су задовољни, како произвођачи, тако и љубитељи квалитетних вина.


Fotografije