Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

У септембру рођено 66 беба на територији општине Лазаревац

Објављено:

У оквиру програма помоћи породиљама општине Лазаревац, у скупштинској сали подељени су пакети за бебе рођене током септембра месеца ове године. У септембру на свет је дошло 66 беба које имају пребивалиште на територији општине Лазаревац, 34 девојчице и 32 дечака. Тог месеца на свет је дошло више беба него и у једном претходном месецу ове године. Пакете су родитељима уручили председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић, народна посланица Даница Буквић и заменик председника општине Милоје Живановић. Овај пут уручено је 120 пакета и родитељима који претходних месеци нису добили помоћ. Локална самоуправа и Град Београд наставиће и у наредном периоду реализацију програма помоћи породиљама а у циљу подстицаја наталитета.

Градска општина Лазаревац овом акцијом испуњава план и програм Савета за здравство, а овога пута пакете је добило 120 беба, а највише је било септембарских њих 66. У септембру је рођено највише беба од почетка године. Заменик општине Лазаревац Милоје Живановић рекао је приликом поделе пакета да је срећан што у сали скупштине види до сада највећи број беба и родитеља. Општина је овом приликом победила 120 пакета, а заменик председника захвалио је свим родитељима који су се одлучили да се остваре као родитељи и напоменуо да ће локално руководство наставити да помаже подстицају наталитета.

Председник Скупштине Града Никола Никодијевић је присутним родитељима захвалио на, како је рекао, дивној слици коју има прилику да види у свечаној сали општине Лазаревац. Он је додао да Град Београд настоји да издвоји што већи износ средстава у буџету града за најмлађе суграђане и подсетио да постоје посебна издвајања за свако прво, друго, треће и четврто дете, за сваке близанце који дођу на свет, али и за мајке које су незапослене и којима је потребна помоћ.

О важности повећања наталитета и популационој политици Владе РС говорила је др Даница Буквић, народна посланица и председница Савета за здравство ГО Лазаревац. Др Буквић напоменула је да је и отварање новог ванболничког породилишта свакако важан корак у подизању наталитета у нашој општини и додала да је од почетка године у Лазаревцу рођено 479 од тога 54 у лазаревачком породилишту.

Из општине Лазаревац позивају све мајке које нису присуствовале свечаној додели, да се јаве у Управу ГО Лазаревац, Ул. Карађорђева 42, канцеларију број 10 или на број телефона 8124 421.


Fotografije