Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

У организацији Плесног клуба „Колус“ у Лазаревцу одржан фестивал „Dance zone“

Објављено:

Плесни клуб "Колус", уз подршку Градске општине Лазаревац организовао је у недељу 24. марта интернационални фестивал "Dance zone". За учешће на фестивалу у модерном плесу који је одржан у великој сали СРЦ "Колубара"пријавило се 1370 учесника из Северне Македоније, Бугарске, Румуније, БиХ и Србије. За најбоље учеснике фестивала који су се такмичили у више категорија обезбеђен је и наградни фонд, а улаз у Велику Сали СРЦ Колубара за све посетиоце био је слободан.

"Dance zone" интернационални фестивал у модерном плесу у Лазаревцу је окупио најбоље играче из региона. Плесни клуб "Колус" био је домаћин овог фестивала на којем је снаге одмерило преко 1300 такмичара. Надметање је организовано у више категорија; соло, дуо тачкама, продукцији, хип-хопу, стрит денсу и многим другим.

У обраћању такмичарима и посетиоцима председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић је истакао да је 24. март тужан дан за Србију јер се тог дана широм целе Србије обележава годишњица НАТО агресије,  те да данас из Лазаревца шаљемо слику какви односи треба да буду међу људима.

„Данас из Лазаревца шаљемо свету најлепшу могућу слику какви треба да буду односи међу људима“ поручио је присутнима председник општине Лазаревац Бојан Синђелић.

Општина Лазаревац помогла је организацију овог фестивала. Обезбеђен  је и наградни фонд од 1700 евра, као и бројне награде за учеснике. Посетиоци су имали прилику да уживају у врхунским плесним перформансима и кореографијама које су приказали најбољи играчи региона. Главна награда фестивала отишла је у руке такмичара из Северне Македоније.


Fotografije