Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

У општини Лазаревац одржан коктел поводом православне Нове године

Објављено:

Новогодишњи коктел у сусрет Новој години коју православци славе по јулијанском календару руководство општине Лазаревац организовало је по традицији у сали председништва. Представницима културног, јавног и политичког живота наше и суседних општина, директорима јавних предузећа и својим сарадницима обратио се председник општине Лазаревац Бојан Синђелић који је уз најлепше новогодишње жеље годину иза нас оценио као успешну. Синђелић је најавио реализацију бројних инфраструктурних пројеката у овој години и изразио уверење да ће 2020. бити успешнија од претходне, али мање успешна од 2021. године.

Заменик председника општине Лазаревац Милоје Живановић је уз новогодишње честитке нагласио да током 2020. године очекује реализацију бројних пројеката што је омогућено општинским буџетом који је највећи до сада.

Циљ је, али и жеља руководоства општине и свих нивоа власти који подржавају пројекте да се на виши ниво подигне животни стандард у општини Лазаревац, истакао је државни секретар Бојан Стевић и навео капиталне пројекте чија реализација се очекује у 2020. години.

Међуопштинска сарадња Лазаревца и Лајковца је из године у годину на све бољем нивоу, а присуство представника лајковачке општине и овом приликом још једном је потврдило добре билатералне односе. Најзначајнији пројекат од обостраног интереса за ове општине везан је за водоснабдевање али и реализацију регионалних пројеката, изјавио је Ненад Џајевић, заменик председника општине Лајковац.

Као две суседне београдске општине Барајево и Лазаревац су у бројне пројекте укључене заједнички. Један од кључних је везан за водоснабдевање, односно изградњу магистралног цевовода који ће бити у систему Макишког водовода, истакао је Слободан Бата Адамовић, председник ГО Барајево.

Коктелу су присуствовали представници свих јавних предузећа и установа, јавног, културног, привредног и политичког живота општине Лазаревац, руководство суседних општина, бројни партнери и сарадници наше општине потврдивши још једном партнерску сарадњу у интересу грађана Лазаревца.


Fotografije