Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

У оквиру акције „Посади свој хлад“ подељено 200 бесплатних садница јасена

Објављено:

Градска општина Лазаревац у сарадњи са невладином организацијом Зелени развојни центар спровела је акцију „Посади свој хлад“. У склопу наведене активности општина Лазаревац је добила 200 бесплатних садница јасена, а грађанима који су се јавили на претходно расписан позив данас је у ЈПКП Лазаревац – РЈ Зеленило започета подела наведених садница.

Овом акцијом желели смо да побољшамо еколошки ентузијазам наших грађана. Ова акција заправо служи за пошумљавање Србије, јер свако дрво је важно за наше суграђане, а нарочито за децу, рекао је овом приликом члан Већа ГО Лазаревац Никола Маринковић и додао да су се овој акцији на нивоу Србије прикључили и Министарство заштите животне средине, Привредна комора Србије, СКГО као и бројне компаније и организације цивилног друштва.

План је да ова акција на нивоу наше земље траје и у наредних најмање пет до десет година, казао је Маринковић који се овом приликом захвалио свим грађанима са територије наше општине који су аплицирали за бесплатне саднице јасена.

У оквиру ове акције на целој територији Републике Србије у овој години је подељено око 30.000 садница јасена, а као део акције треба истаћи и пројекат „2.000 садница за 100 основних школа“.

Грађани са територије ГО Лазаревац који су аплицирали за доделу садница јасена, исте могу преузети и сутра 24.12.2020. године у периоду од 7 до 15 часова у просторијама ЈПКП Лазаревац – РЈ Зеленило (Градски парк).


Fotografije