Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

У Лазаревцу ситуација под контролом, Оњег поплавио неколико њива

Објављено:

Председник Градске општине Лазаревац и командант Штаба за ванредне ситуације ГО Лазаревац Бојан Синђелић са сарадницима обишао је атар села Дудовица, где је због обилних падавина у претходна два дана, дошло до изливања реке Оњег и плављења пољопривредног земљишта.

Све комуналне службе, припадници Ватрогасно - спасилачке јединице, полиција и Штаб за ванредне ситуације ГО Лазаревац од јуче су у сталном дежурству и пратимо ситуацију на терену, ракао је Синђелић и додао да за сада проблема са изливањем река имамо само са реком Оњег у јужном делу општине. Важно је да немамо угрожених домаћинстава већ је поплављено само пољопривредно земљиште у атару села Дудовица, казао је председник општине и изразио наду да неће бити веће материјалне штете и на пољопривредним усевима уколико се остваре прогнозе Хидрометеоролошког завода о престанку падавина у поподневним сатима.

Имамо спремне џакове са песком и механизацију, а много тога смо учинили и у претходном периоду на чишћењу канала, пропуста и водотокова па се надамо да неће бити озбиљнијих проблема, рекао је Синђелић. У северном делу општине, где такође пратимо ситуацију, реке су у опадању и немамо већих проблема, али смо свакако спремни да, ако буде потребе брзо реагујемо, казао  је Бојан Синђелић председник Градске општине Лазаревац.

Како би нашим домаћинима омогућили прилаз њивама, већ од сутра ћемо ангажовати механизацију на уређењу атарских путева који су оштећени због обилних падавина у претходном периоду, закључио је Синђелић.


Fotografije