Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

У Лазаревцу регистрован први случај обољевања од вируса COVID-19

Објављено:

Штаб за ванредне ситуације за територију градске општине Лазаревац на 13. ванредној седници Штаба одржаној 23.03.2020. године усвојио је информације Кризног штаба за активности спречавања, сузбијања и гашења епидемије COVID-19 о тренутном епидемиолошком стању на подручју Градске општине Лазаревац. У оквиру овог извештаја директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ саопштио је присутним члановима штаба да је на територији ГО Лазаревац потврђен први случај оболелог од вируса COVID-19. Ради се о особи мушког пола, старости 70 година, која је у стабилном општем стању смештена на одељење КБЦ „Др Драгиша Мишовић“. Милојевић је овом приликом навео да надлежна епидемиолошка служба предузима све мере у складу са постојећим протоколима за сузбијање даље трансмисије вируса у популацију.

Штаб за ванредне ситуације донео је на данашњој седници и одлуку да се Епископу Шумадијском г. Јовану упути апел да се заложи да свештенство на подручју ГО Лазаревац у богослужењима и парохијском животу, поступа у свему према упутствима и мерама државних и медицинских органа које су усмерене на сузбијање вируса COVID-19, а нарочито да поступа по забрани окупљања петоро лица у затвореном простору, мерама о просторној дистанци и уласку у домове верника, а све у циљу очувања здравља и свештенства и парохијана и грађана уопште.

Штаб је донео и закључак да се у складу са расположивим дезифенкционим средствима настави са дизифенкцијом улаза у стамбене зграде, објеката Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“, Полицијске станице, Ватрогасне станице, јавних општинских предузећа и улица. О спровођењу закључка стараће се Јавно предузеће за комуналну привреду „Лазаревац“.


Fotografije