Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Ученици из Трбовља у седмодневној посети Лазаревцу

Објављено:

Група од 8 ученика основних школа из словеначког града Трбовља допутовала је 02. јуна у седмодневну посету општини Лазаревац. За њих је у сали председништва организован пријем. Делегацији из Трбовља добродошлицу и пријатан боравак пожелели су председник општине Бојан Синђелић, његов заменик Милоје Живановић и председница Актива директора основних и средњих школа Верица Анђелић. Деца из Словеније која ће током боравка у Лазаревцу бити смештена у породицама својих вршњака из основних школа са територије ГО Лазаревац, имаће прилику да се упознају са знаменитостима Лазаревца.

Заменик председника општине Лазаревац Милоје Живановић подсетио је да је пре три године обновљена сарадња између Лазаревца и Трбовља, те да је тада намера била да поред локалних власти дође до сарадње самих грађана обе општине. Он је изразио наду да ће сарадња бити већа у свим областима.

Своје задовољство обновљеном сарадњом између Лазаревца и Трбовља изразио је председник лазаревачке општине Бојан Синђелић. Он истиче да је сарадња са Трбовљем као и Валандовом из Северне Македоније добра прилика за лазаревачке ученике да размењују искуства са вршњацима из иностранства.

„Већ су се стекла пријатељства за цео живот и то ће им остати вечно у сећању. Човек је богат онолико колико има пријатеља у свом животу. Наслоњени смо једни на друге, много смо близу, некада смо живели у истој држави, сада више не али то не треба да нас спречава да будемо ослоњени једни на друге. Ми ћемо још дуго година неговати та пријатељства и они који буду дошли после нас,имају обавезу да наставе у том правцу“, изјавио је Бојан Синђелић.

Делегацију из Трбовља предводила је Маша Кадунц која је руководству општине Лазаревац пренела поздраве председнице општине Трбовље Јасне Габрич. Она каже да је пресрећна обнављањем веза две општине.

Гости из Словеније ће током боравка у Лазаревцу имати богат програм. Планирано је да се ученици из Словеније упознају са знаменитостима Лазаревца. Они ће посетити библиотеку, Спомен костурницу, Пулс театар, Аква Парк, а у плану су излети за Београд и Аранђеловац.

У склопу сарадње између Лазаревца и Трбовља, у плану је посета лазаревачких ученика Словенији. Они би Трбовље требало да посете у септембру ове године.


Fotografije