Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

ТРИБИНА У СУСРЕТ ОБЕЛЕЖАВАЊУ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

Објављено:

Уједињене нације су званично прогласиле 25. новембар Међународним даном борбе против насиља над женама, како би се подигла свест јавности о овом друштвеном проблему који има вишеструке последице како по саму жртву насиља, тако и по целокупно друштво.

У сусрет обележавању овог дана и у циљу ширења свести домаће јавности о насиљу над женама и охрабривања жртава и сведока да насиље пријаве надлежним институцијама, УГ „Амикус” у сарадњи са ГО Лазаревац, уз подршку Секретаријата за социјалну заштиту Градске управе града Београда, организује трибину у петак, 22. новембра, у великој сали ГО Лазаревац (Карађорђева 42) са почетком у 16 часова.

Говорници:

Бојан Синђелић,
председник ГО Лазаревац

Тијана Давидовац,
председница Савета за родну равноправност

Нада Божић,
Центар за социјални рад

Милош Бабић,
представник МУП-а

Јасмина Крштенић,
представница Тужилаштва

Љиљана Божовић,
психијатар, Дом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“

Модераторка:
Јована Давидовац

Сви учесници ће имати прилику да на трибини погледају и ВР филм агенције УН WomenСрбија „Све је у реду”, који приказује пример учесталог психичког насиља над женама. ВР филм ће учесницима пружити прилику да дословно буду сведоци једног облика насиља пред којим најчешће затварамо очи.

Трибина која се одржава у ГО Лазаревац трећа је од четири трибине на тему насиља над женама које се током новембра одржавају и у градским општинама Савски венац, Раковица и Звездара, а спроводе се уз подршку Секретаријата за социјалну заштиту Градске управе града Београда.

Поводом обележавања Међународног дана борбе против насиља над женама, 25. новембра и почетка светске кампање „16 дана активизма против насиља над женама”, у згради Скупштине града Београда биће одржана конференција под називом “Ниједна више”, која ће окупити представнике надлежних институција и стручњаке који се баве спречавањем насиља над женама.