Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Свечано отворен 32. Међународни фестивал хумора за децу

Објављено:

Данас је у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу свечано отворен 32. Међународни фестивала хумора за децу који је ове године осмишљен и прилагођен епидемиолошкој ситуацији у којој се налазимо.

Овогодишњи Фестивал неће организовати Ревију дечјих драмских група, позоришне програме, сусрете писаца и деце у школама, стручни семинар у библиотеци, као и мнoге радионице, плесне и музичке програме.

Свечаном отварању 32. Међународни фестивала хумора за децу присуствовао је заменик председника Градске оппштине Лазаревац Томислав Рикановић са сарадницима који је овом приликом истакао да се овогодишњи Фестивал хумора за децу на који смо сви у Лазаревцу поносни, организује у жељи и са намером да се докаже да је дечији осмех јачи од свих недаћа са којима се свет у овом тренутку сусреће.

Изменили смо формат Фестивала, али са друге стране нисмо изгубили смисао за хумор и вољу да се радујемо, казао је Рикановић и додао да ћемо ову препреку у виду ковида лакше пребродити заједно са нашим гостима којима се захваљујемо на подршци и жељи да се придруже нашем Фестивалу и у овим тренуцима. Истински се радујем дечијим осмесима који ће ова три дана красити наш град, закључио је Рикановић.

У Библиотеци „Димитрије Туцовић“ данас ће добитницима Златног и Сребрног Гашиног пера бити уручене награде и представљене фестивалске новообјављене књиге, док ће у четвртак, 17. септембра биће додељене награде за најбоље дечије маске које су пристигле на раније расписан конкурс за online маскенбал.


Fotografije