Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Свечано отворен 30. Међународни фестивал хумора за децу

Објављено:

Симболичном предајом кључа града Лазаревца од стране заменика председника ГО Лазаревац Милоја Живановића ученици Основне школе „Дуле Караклајић“ Ленки Љубојевић данас је отворен 30. Међународни фестивал хумора за децу. У наредна три фестивалска дана Лазаревац ће бити домаћин бројним писцима, уметницима, глумцима и другим ствараоцима уметности за децу.

Свечани почетак Фестивала и ове године се одиграо у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу. Отварању је претходио пригодан културно-уметнички програм у којем су учествовали ученици МШ „Марко Тајчевић“ и глумци Пулс театра из Лазаревца. Свечаном отварању присуствовао је велики број песника и писаца за децу из Србије и иностранства.

Треба напоменути да су писци и песници током пре поднева били гости код заменика председника ГО Лазаревац. На овом свечаном пријему заменик председник ГО Лазаревац Милоје Живановић пожелео је гостима Фестивала пријатан боравак у Лазаревцу, а организаторима успешну организацију овогодишњег Фестивала.

Живановић, је искористио ову прилику да се захвали Радмили Булатовић идејном творцу Фестивала, Библиотеци „Димитрије Туцовић“, Туристичкој организацији ГО Лазаревац, Пулс театру, Центру за културу Лазаревац и свима који учествују у организацији овог Фестивала. Живановић је нагласио да је и општина ставила на располагање све ресурсе са којима располаже у жељи да овогодишњи фестивал протекне у најбољем реду.

Покровитељи овогодишњег фестивала хумора за децу су Секретаријат за културу Градске управе Града Београда и Градска општина Лазаревац.

И ове године лазаревачки фестивал кулминацију ће доживети у свом последњем дану. Четвртак 20. септембар 2018. године резервисан је за маскенбал. Тог поподнева Карађорђевом улицом у Лазаревцу креације својих учитеља, васпитача, мама, тата, баки и дека у виду маски понеће најмлађи Лазаревчани. У 15,40 часова деца ће се окупити у двориштима основних школа где ће  стручни жири оцењивати њихове маске, а од 17,10 кренуће весела поворка Карађорђевом улицом до платоа испред зграде општине где их од 17,30 часова очекује пригодан програм и проглашење најбољих маски.


Fotografije