Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Сајам спорта у петак 23. августа на језеру Очага

Објављено:

Сајам спорта биће одржан на језеру Очага у петак, 23. августа, са почетком у 16 часова у организацији Савета за младе, општине Лазаревац и СРЦ „Колубара“. Ово ће бити прилика да се најмлађи и њихови родитељи упознају са начином рада и достигнућима спортских клубова са територије ГО Лазаревац,   али и да се опробају у различитим спортским дисциплинама.

Програм ће започети у 16 часова када ће бити одиграна дечија представа „Мудро прасенце“, а потом ће бити представљено више од двадесет спортских клубова. „Суграђани ће моћи да пробају зарон у језеру Очага. Биће кајак клуб из Лајковца, рафтинг клуб, вожња по језеру, скајлајн... Очекујемо доста посетилаца и позивамо све да дођу и испрате манифестацију“, рекао је Урош Столић из Савета за младе.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић истакао је да је манифестација осмишљена како би привукла што више младих и подстакла их да се баве спортом.

„Намера нам је да сајам спорта пре свега посете млади, како би их анимирали да се баве спортом и да на тај начин стекну здраве навике“, казао је Синђелић.

Ово је прилика да се представи рад и успех локалних клубова, јер је Лазаревац град спорта и успешних спортиста, нагласио је члан Савета спорта општине Лазаревац и директор СРЦ Колубара Владимир Драгићевић.

Сврха организовања Сајма спорта је промоција здравих стилова живота и бављења спортом. Намера организатора је да ова манифестација постане традиционална.


Fotografije