Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Савет за безбедност одржао прву седницу

Објављено:

Након недавног оснивања од стране Већа ГО Лазаревац Савет за безбедност одржао је данас прву седницу. Савет за безбедност који чине представници свих релевантних институција са територије општине Лазаревац основан је пре свега са задацима да на локалном нивоу, као стално радно тело Већа континуирано прати и анализира акутуелне безбедносне ситуације, превентивно делује  и да у сарадњи са полицијом унапређује безбедност становника општине.

Председник Савета за безбедност Већа ГО Лазаревац Ђорђе Максимовић након прве седнице изјавио је да су на данашњој седници сви представници Савета упознати са циљевима и задацима овог радног тела, а да се већ на следећој седници очекују предлози чланова Савета у правцу конкретизације .

„Наша идеја је да пре свега кроз превентивни рад у сарадњи са свим релевантним институцијама, али и грађанима смањимо евентуалне рузике који постоје или се могу појавити, а који могу утицати на безбедност становника наше општине“, закључио је Максимовић

Првој седници Савета за безбедност присуствовао је и председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић који је након данашње седнице између осталог навео да је прва тема која се наметнула на данашњој седници, а на којој ће Савет радити пре свега је подизање свести грађана.

„Мислим да је свест наших суграђана на пољу безбедности у нашој општини на ниском нивоу“, казао је Синђелић и додао су чланови Савета људи који су оставили дубок траг у својим професијама и да не сумња да ће ово тело функционисати на једном позитивном нивоу за све грађане.

„Кроз разне едукације желимо да упознамо грађане са законским нормама, са одређеним информацијама које ћемо им изнети кроз семинаре које будемо организовали. Желимо да законе приближимо грађанима како би наша заједница живела у окружењу које је безбедно за све грађане. Надам се да ће рад Савета оставити траг у циљу повећања безбедности у општини и мислим да ћемо у будућем раду имати позитвну оцену у раду од стране суграђана. Очекујем од грађана да се и они укључе и да дају своје предлоге“, закључио је Синђелић.


Fotografije