Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Пролећна акција чишћења града започеће 14. априла

Објављено:

У Великој сали Скупштине ГО Лазаревац поводом отпочињања пролећне акције чишћења града одржан је састанак представника општине, јавних предузећа, институција и представника месних заједница. Помоћник председника ГО Лазаревац Ђорђе Максимовић искористио је ову прилику да позове грађане, али и представнике предузећа и институција да се укључе у акцију великог чишћења града која ће започети у недељу 14. априла.

Максимовић је овом приликом рекао да је предстојећа пролећна акција уклањања 14. априла добра мотивациона порука свим суграђанима да свакодневно више пажње посвете животној средини.  

„Сви смо свесни чињенице  да живимо у веома загађеној средини. До тога је довео немар свих нас“, казао је Максимовић и додао да је управо због оваквог стања и покренута предстојећа акција.

Поред чињенице да ће се током саме акције уклонити велике количине отпада, важан циљ ове активности је и давање позитивног примера млађим нараштајима и њихова едукација у правцу очувања животне средине, навео је Максимовић који је такође позвао и предузећа и институције да се са својим запосленима укључе у акцију и на тај начин дају позитиван пример.

Максимовић је овом приликом позвао и све представнике месних заједница да у својим срединама  током ових недељу дана, колико ће акција трајати организују акције сакупљање отпада.

Важно је истаћи да ће сву логистику током трајања акције, рукавице, вреће и одвоз прикупљеног отпада дати Јавно предузеће за комуналну привреду Лазаревац. Грађани, удружења, институције који желе да се прикључе акцији потребно је да ЈПКП Лазаревац – Канцеларији за унапређење комуналних услуга на број телефона 069-8364-153 пријаве број учесника, локацију и време спровођења активности.


Fotografije