Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Представници удружења пензионера на радном састанку са руководством општине

Објављено:

У сали председништва ГО Лазаревац одржан је радни сасатанак са представницима Удружења пензионера, Покрета Треће доба и Актива жена, на којем је било речи о плановима и активностима које ће бити реализоване за најстарије суграђане у нашој општини. Састанку су, поред представника ових удружења и председника општине Бојана Синђелића, присуствали државни секретари Бојан Стевић и Дарко Божић. Поред излета и дружења, и ове године нашим најстаријим суграђанима биће пружена сва неопходна помоћ, закључено је на састанаку.

Наши најстарији суграђани имаће пуну подршку локалне самоуправе, истакао је председник Градске општине Бојан Синђелић на радном састанку који је одржан у Сали председништва. Он је поручио да ће се заједно са сарадницима трудити да најстаријим суграђанима живот учини бољим и квалитетнијим.

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић похвалио је одговорност и рад општинског руководства и напоменуо да je захваљујући таквом приступу обезбеђена добра сарадња општине и удружења пензионера.

„Локална самоуправа показала је да води рачуна о својим најстаријим суграђанима, а мој задатак као државног секретара у Министартву пољопривреде, шумарства и водопривреде  је да водим рачуна о старијим лицима у руралним срединама“, рекао је државни секретар Дарко Божић.

Председник Покрета Трећег доба Звонко Младеновић каже да ће циљеви Покрета бити брига о најстаријим суграђанима, организовање Олимпијаде старих лица, а међу најважнијим активностима биће и покретање петиције за изградњу Дома за стара лица на територији општине.

Председник општинске организације Удружења пензионера  напоменуо је да је највећи проблем ове организације неадекватан простор у којем се састају чланови.

Радни састанци са руководством општине биће редовни, а све у циљу да се кроз сугестије наших најстаријих суграђана укаже на проблеме са којима се сусрећу, како би се пронашла решења и живот старијих лица побошљао.


Fotografije