Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Председник Скупштине Града Никола Никодијевић посетио ОШ „Вук Стефановић Караџић“

Објављено:

Политика Града Београда јесте пре свега да улаже у најмлађе у предшколско, основно и средњошколско образовање, а тим поводом смо посетили и школу у Степојевцу, рекао је приликом обиласка овог објекта , председник Скупштине Града Никола Никодијевић. Он је овом приликом похвалио рад директорке ове установе али и свих запослених и најавио да ће Град помоћи и одвојити новац за потребе ове установе. Школа у Степојевцу већ има неколико припремљених пројеката и свакако ће конкурисати за новац. Поред председника градске скупштине, школу су обишли и заменик председника општине Лазаревац Милоје Живановић и Марко Мијушковић председник Савета за образовање.

Град Београд је и за 2020. годину определио значајна средства за улагање у образовање а под тим се подразумева и уређење школских објеката и улагање у опрему, као и неопходна средства за рад ученика и наставника. Како би свака школа на територији Града била технички опремљена и имала добре услове, решили смо да обиђемо све објекте и упознамо се са радом, рекао је приликом обиласка школе у Степојевцу, председник Скупштине Града Београда. Он је похвалио рад школе у Степојевцу и најавио да ће Град помоћи рад овог објекта.

Без лажне скромности морам рећи да је мало оваквих школа и објеката. Пријатно сам изненађен, захваљујем се на гостопримству али и изузетном раду који се може видети на сваком кораку, Верици Анђелић која са толико посвешћеношћу и љубави води ову школу. Наша жеља је да обезбедимо подједнако квалитетан ниво образовања свој деци у Београду, без обзира у коју основну школу ишли на било којој територији Града Београда. Град Београд је у Лазаревцу прошле године уложио 5 милиона, ове 7 милиона динара у опрему за основне школе и ми ћемо са том политиком наставити у 2020. години – додао је Никодијевић.

Још школских објеката на територији општине Лазаревац потребно је уредити и адаптирати, али и предшколске установе, каже Никодијевић. Објекат школе „Дуле Караклајић“ који је грађен 60их година нема потребну документацију за озакоњење, па је Град Београд издвојио 20 милиона динара за израду пројектне документације и озакоњење, рекао је председник скупштине.

Директорка школе Верица Анђелић захвалила се на посети представницима Града и општине и додала да они већ имају спремне пројекте и идеје шта ново радити у школи. Желимо да већ постојеће добре услове још више унапредимо, како би наши ученици и наставници постизали још боље резултате, рекла је Анђелић.

Савет за образовање општине Лазаревац у овој години издвојио је 10 милиона динара за образовање. Та средства су подељена а сви захтеви испуњени, каже председник Савета Марко Мијушковић. Општина је и ове године издвојила новац и за студентске награде и тиме прати политику Града Београда а пет милиона динара опредељено је за текуће одржавање објеката на територији општине.

Могу да истакнем да смо у 2019. години определили 10 милиона динара за образовање у општини Лазаревац, да су та средства подељена и да су до сада испуњени сви захтеви. Ми смо 5 милиона динара као и у претходне две године определили за студентске награде, за најбоље студенте са територије општине Лазаревац. Тиме показујемо да стварно сматрамо да је то нешто на шта смо ставили посебан акценат и да су то млади људи који доприносе развоју не само општине Лазаревац већ и развоју целог Београда. То су млади људи који по завршетку својих школа остају да раде у нашем граду и то показује да мали знак пажње са наше стране даје вољу да остану овде и покажу своје знање – додао је Марко Мијушковић.

Објекат школе у Степојевцу један је од најуређенијих на територији Београда а председник Скупштине Никола Никодијевић рекао је овом приликом да ће Град помоћи рад ове установе и изразио наду да ће све школе у блиској будућности изгледати као овај школски објекат.


Fotografije