Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Потписан Споразум са Националном службом за запошљаване

Објављено:

ГО Лазаревац и Национална служба за запошљавање потписали су споразум у оквиру активне политике запошљавања  којим су обезбеђена средства у висини од 1милион  818 хиљада  881  динар за   самозапошљавање незапослених лица која желе да покрену свој бизнис.  ГО Лазаревац је издвојила миллион динара, а Национална служба за запошљавање преостали део средстава. Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић  је казао да се овакав споразум већ трећу годину заредом реализује у нашој општини, а оваква политика биће настављена и наредних година, имајући у виду да је број незапослених лица смањен за 12 процената.

На евиденцији Националне службе за запошљавање  Лазаревац тренутно се налази 2700 лица, што је за 12 процената мање него предходне године. Ово је између осталог и резултат Мера активне политике запошљавања коју већ трећу годину заредом у сарадњи са Националном службом за запошљавање реализује ГО Лазаревац. Циљ није једино самозапошљавање већ и да потенцијални привредници у наредном периоду отворе нова радна места. У сали председништва потписан је уговор са представницима Националне службе за запошљавање, а председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић истакао је да су средства за самозапошљавање незапослених лица која желе да покрену свој бизнис планирана су буџетом ГО Лазаревац.

   Директора Националне службе за запошљавање - Филијале за град Београд Добросав Марић нагласио је да је ГО Лазаревац међу првих четири на територији Београда које су подржале пројекат. Марић је истакао да је учешће ГО Лазаревац 51 одсто, Националне службе 49 одсто. Следећи корак је расписивање јавног позива, а затим и расподела средстава будућим привредницима. Весна Живковић Костић начелник Одељења за програме запошљавања и предузетништво истакла је да су овим споразумом предвиђена бесповратна средства за покретање сопственог бизниса.

       У последњих три до пет година тридесет одсто оних који су добили субвенције  Националне службе за запошљавање су млади до тридесет година старости , од тога 25 одсто је са факултетским образовањем.   Услови за аплицирање су да је лице у евиденцији  Националне службе за запошљавање и да је прошло обуку ''Пут до успешног предузетника''.


Fotografije