Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Постављен камен темељац за изградњу балон сале ОШ “Војислав Вока Савић”

Објављено:

Постављањем камена темељца у непосредној близини ОШ “Војислав Вока Савић” означен је почетак градње балон сале за потребе ове образовне установе. Рок за завршетак монтажног објекта је 120 радних дана, а средства за изградњу обезбедио је Град Београд. Камен темељац положили су председник општине Бојан Синђелић, дирекор школе Ненад Живановић и државни секретар МДУЛС Бојан Стевић. Након завршетка балон сале, средствима Владе Републике Србије биће реконструисан и објекат најстарије школе на територији општине Лазаревац али и дограђен нови део који ће имати око 800 квадрата. Планирано је да радови почну у фебруару месецу наредне године.

Присуствујемо полагању камена темељца балон сале ОШ “Војислав Вока Савић” чиме ће малишани који похађају ову школу добити један модеран објекат за обављање физичке наставе који ће садржати четири свлачионице и мултифункционалан терен где ће се обављати поред фискултурне наставе и рукомет, одбојка, кошарка- додао је Бојан Стевић, државни секретар МДУЛС.

Након завршетка балон сале, у плану је и доградња објекта школе али и потпуна реконструкција. Средствима Владе, преко Канцеларије за јавна улагања, обезбеђена су средства за те радове, који би, уколико временски услови дозволе, требало да почну у фебруару наредне године, рекао је Стевић.

Тренутно је у процесу израда пројекта за доградњу школе “Војислав Вока Савић” површине 800 квадрата и за потпуну реконструкцију постојећег објекта. Целокупна реконструкција и доградња новог објекта финансира се од стране Владе Републике Србије, Канцеларије за јавна улагања. почетак радова на надоградњи и реконструкцији очекује нас у другој половини месеца фебруара – изјавио је Бојан Стевић.

Председник општине Бојан Синђелић захвалио се Граду Београду и Министарству државне управе и локалне самоуправе за одвојена средства за изградњу објекта који ће ученицима “Вокине школе” омогућити додатан простор за активности. Надам се да ћемо убрзо завршити овај објекат, уколико то временски услови дозволе, а најстарија образовна установа у нашој општини и заслужује да има добре услове за рад, рекао је Синђелић.

Најважније је да оно што обећамо то и испунимо. Још једно обећање које смо на почетку године обећали, испуњавамо га данас. Надам се да ће нас ово лепо време послужити и да ћемо врло брзо присуствовати и свечаном отварању балон сале – додао је председник општине, Бојан Синђелић.

Ученици ове школе поред добрих резултата које постижу у свим сферама а посебно у спорту, заслужили су да имају адекватан простор за вежбу и посебно ми је драго што је локално руководство препознало потребу да се улаже у ову школу, каже директор Ненад Живановић.

Сарадња са нашом општином је савршена, да све оно што је потребно школи, што је тражено до сада је испуњено и добијено. Побољшањем услова, реконструкцијом матичног објекта и доградњом додатних 800 квадрата, Вокина школа ће добити немерљиво боље услове за рад. Ми смо увек били носиоци образовања на територији наше општине а под таквим условима, ја могу да обећам чврсто, бићемо још репрезентативнији – изјавио је Ненад Живановић, директор ОШ “Војислав Вока Савић”.

Матична зграда школе “Војислав Вока Савић” саграђена је давне 1959. године. Ово је први капитални пројекат који се ради након 60 година. Ову образовну установу тренутно похађа 867 ученика са три издвојена одељења.


Fotografije