Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Положени венци на споменик погинулим Лазаревчанима у ратовима деведесетих

Објављено:

Поводом 13. октобра Дана Удружења ратних војних инвалида и породица погинулих ратника у ратовима од 1991-1999. године данас су представници ГО Лазаревац, удружења, породице и другови погинулих бораца положили венце и цвеће на Споменик погинулим Лазаревчанима у ратовима деведесетих.

У име ГО Лазаревац венац су заједнички положили председник Скупштине ГО Лазаревац Бојан Синђелић, његов заменик Жељко Павловић и члан Већа ГО Лазаревац Никола Маринковић. Након церемоније полагања венаца председник Скупштине Бојан Синђелић, председнику лазаревачког удружења Владану Милосављевићу уручио је спомен плакету општине Лазаревац за изузетну сарадњу и показан рад у области борачко-инвалидске заштите.

„Као и сваке године, на овом месту одајемо признање свима који су страдали у ратовима деведесетих, нарочито борцима из нашег краја, али на овај дан желимо и да подсетимо да је Србија кроз читаву своју историју непрекидно страдала. Не смемо више да страдамо, ми морамо учити наше нараштаје да отаџбина нема цену, али се свакако морамо борити више књигом и мирнодопским средствима да сачувамо своју земљу и да се у свету прикажемо најбоље што можемо“, казао је Бојан Синђелић.

Синђелић је навео да се никако не смеју заборавити они који су дали своје животе за отаџбину, њихове породице, ратни војни инвалиди и да је управо то један од разлога што је председнику лазаревачког удружења Владану Милосављевићу уручено велико признање општине Лазаревац за све што је претходних година учинио и максимално се ангажовао да би се помогло породицама страдалих бораца и ратним војним инвалидима.

Као општина учинићемо све да и на даље помогнемо и овом удружењу, али и свима онима који на било који начин раде да се не забораве најбољи синови отаџбине који су дали своје животе за ову земљу, закључио је председник Скупштине ГО Лазаревац.

„Желео бих свим срцем да се захвалим своме граду на признању које сам дуго ишчекивао. Ово је велика ствар за човека и много обавезује за даљи рад да се не забораве дела јунака, јер смо ми ишли за једину земљу коју имамо. За нашу Србију“, казао је председник Удружења РВИ и породица погинулих бораца у ратовима 1991-1999. године Владан Милосављевић.

Церемонији полагања венаца претходио је парастос који је у славу погинулих бораца служио свештеник Храма светог великомученика Димитрија у Лазаревцу Владимир Стојковић.


Fotografije