Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Пекари „Пајић“ из Степојевца милион динара подстицајних средстава

Објављено:

Пекара „Пајић“ из Степојевца је путем подстицајних програма из буџета Града Београда добила субвенције у вредности од  милион динара за куповину четири машине у производном ланцу пекаре.  Тим поводом пекару „ Пајић“  посетио је председник Бојан Синђелић са својим сарадницима,  члановима Већа ГО Лазаревац Ненадом Бачанцем и Бранком Кузмановићем.

Председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић је овом приликом нагласио значај подршке градске општине Лазаревац и истакао да је један од услова био отварање нових радних места. Синђелић је позвао све заинтересоване да аплицирају и учествују у јавним позивима  ГО Лазаревац, Града Београда и Владе Србије и на тај начин унапреде своју производњу.

Пекарска опрема, односно четири машине у производном ланцу вреде 1.200.000,00 динара, од којих је из градског буџета субвенционисано милион, а власник је уложио 200.000,00 динара.

Члан Већа ГО Лазаревац задужен за пољопривреду Ненад Бачанац подсетио је да је ово само један у низу пројеката из субвенције Града Београда и изразио задовољство због успешне сарадње на свим нивоима власти.

По речима власника пекара „Пајић“ из Степојевца својим пецивом и лепињама снабдева све веће угоститељске објекте и ресторане брзе хране у Лазаревцу, Барајеву и околини, а нова опрема ће повећати капацитете и створити могућност за проширење тржишта.

Нова линија ће почети са радом од септембра месеца, а овим машинама омогућено је да пекара „Пајић“ почне производњу и различитих врста смрзнутог пецива. На овај начин се стичу се услови за константно увећање броја радника, што је и један од циљева субвеционисања пољопривреде.


Fotografije