Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

ОШ Дуле Караклајић најбоља школа у оквиру пројекта „Школа за 21. век“

Објављено:

Директорка организације „British Council“ за регион западне Европе Клер Сирс посетила је јуче ОШ „Дуле Караклајић“ и том приликом ученицима ове школе и самој школи уручила пригодне поклоне за учешће у пројекту ове организације под називом „Школа за 21. век“.

Наиме Основна школа „Дуле Караклајић“ из Лазаревца једна је од 15 пилот школа на територији Србије која је учествовала у овом пројекту, а ученици лазаревачке школе показали су најбоље резултате у примени микро битова и заслужено победили.  Као награду за показане резултате две ученице ове школе добиле су на поклон од „Бритиш консила“ два микро бита, док је школа добила специјално дизајнирану рукавицу намењену за компоновање музике.

Захваљујући донацији британске владе од 10 милиона фунти пројекат „Школа за 21. век“ биће имплементиран у наредне две године у готово свим основним школама на територији Србије, казала је Клер Сирс на свечаном пријему који је овим поводом уприличен у ГО Лазаревац.

„Бритиш консилу“ се на имплементацији оваквог пројекта, који за циљ има побољшање образовања младих, у име Градске општине Лазаревац захвалила чланица Већа Гордана Стевић која је ову прилику искористила и да ученицима и наставницима Основне школе „Дуле Караклајић“ честита на показаном знању и оствареним резултатима на овом пројекту.

Пројекат модерног образовања за 21. век доноси велике промене у улози наставника и професора, како у школи, тако и ван ње, казао је директор ОШ „Дуле Караклајић“ Мирослав Давидовић и додао да је овај пројекат део модерног образовања каквом сви тежимо и као такав изузетно је важан за перспективе најмлађих.


Fotografije