Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

ОДРЖАНА ОБУКА „ПУТ ДО УСПЕШНОГ ПРЕДУЗЕТНИКА“

Објављено:

У организацији Националне службе за запошљавање у Великој сали ГО Лазаревац у среду 12. марта 2019. године одржана је обука „Пут до успешног предузетника”. Инструктивна обука Националне службе за запошљавање, коју и ове године подржала Градска општина Лазаревац, била је намењена незапосленима лицима и свима онима који желе да започну сопствени бизнис.

Предавачи Весна Павловић и Павле Кнежевић на обуци су говорили о економској мотивацији за предузетништво, дефинисању пословне идеје, првим корацима у бизнису, правним аспектима бизниса, порезима и доприносима за предузетнике и изради Бизнис плана.

Обука је полазницима омогућила да провере оправданост своје пословне идеје, сагледају предности и ризике предузетништва, спознају своје предузетничке склоности, информишу се о поступку регистрације и актуелним законским прописима, попуне Захтев са бизнис планом.

Главни циљ обуке су уклањање предрасуда и мотивација за покретање сопственог посла. Незапослени, који након успешно завршене обуке одлуче да реализују своју пословну идеју, могу да конкуришу за субвенцију за самозапошљавање.

На крају ове обуке сертификате о успешно завршеној обуци добило је 39 полазника која су им уручили Бојан Вељковић, председник Савета за инвестиције, предузетништво, привреду и запошљавање Већа ГО Лазаревац и Весна Павловић, организатор програма запошљавања Филијале Београд НСЗ.


Fotografije