Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Одбојкашице „Вокине“ школе на пријему код председника општине

Објављено:

Ученице Основне школе „Војислав Вока Савић“ на недавно одржаном Републичком такмичењу у одбојци за основне школе, које је одржано у Кладову, освојиле су прво место и постале државни прваци. Одбојкашице су одиграле четири утакмице и забележиле све четири победе. Поводом њиховог успеха, председник  Градске општине Лазаревац  Бојан Синђелић организовао је пријем у сали председништва.

Успех одбојкашица „Вокине“ школе, које су државне првакиње, изузетан је резултат и доказ је да се исплати  улагање у школски спорт, рекао је на конференцији за новинаре председник општине Лазаревац Бојан Синђелић. Лазаревац може да се похвали чињеницом да сваке године нека школа оствари добар резултат на неком од бројних такмичења, па је на тај начин остварен континуитет успеха основаца. Велику заслугу за успехе имају и родитељи и наставници, закључио је Синђелић.

На турниру у Кладову ученице „Вокине“ школе одиграле су четири утакмице и забележиле све четири победе. Атмосфера у тиму била је добра, а играчице су једна другу бодриле на путу до великог успеха, каже капитен екипе Ленка Милићевић.

Директор Основне школе „Војислав Вока Савић“ Ненад Живановић захвалио се општини Лазаревац што је препознала овај резултат и несебично помаже школу на свим пољима и промовише здрав стил живота. Ове ученице поред спортских успеха су и одлични ђаци, додао је Живановић.

Наставник физичке културе Саша Богетић изразио је задовољство успехом ученица у протекле 4 године у којима су одиграле око 50 утакмица и изгубиле само два меча. Он им се захвалио на њиховом труду и залагању.

Републичко такмичење у одбојци за ученике основних школа које је одржано у Кладову 21. и 22. маја, организовано је уз покровитељство Министарства просвете Владе Србије, а екипу ОШ „Војислав Вока Савић“ која је остварила овај историјски успех сачињавале су Ленка Милићевић, Ђурђа Милићевић, Сара Дашић, Катарина Николић, Нађа Каличанин, Милица Црнчевић, Дуња Цветковић, Тијана Ћирић, Марија Живановић, Јована Ђурић, Ирина Ћуковић, Марија В. Живановић. Са клупе су екипу предводили наставници Александар Богетић и Предраг Бачанац.


Fotografije