Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Обележена годишњица погибије команданта Гвозденог пука у Кременици

Објављено:

Поводом почетка обележавања 104. годишњице од Колубарске битке у Месној заједници Бистрица на локалитету Кременица, у уторак 4. децембра, положени су венци на спомен обележје команданту Гвозденог пука, пуковнику Миливоју Стојановићу Брки.

Након интерпретирања химне, подизања застава и полагања венаца, присутнима се обратио заменик председника градске општине Лазаревац Милоје Живановић. Он је поздравио све присутне, посебно се захваливши представницима Месне заједнице Бистрица,  Удружењу за очување традиције Гвозденог пука МЗ Бистрица и свим појединцима и институцијама који су помогли уређење сада се већ може рећи комплекса на Кременици.  

Наиме од ове године поред спомен обележја пуковнику Миливоју Стојановићу Брки, на иницијативу мештана Бистрице а уз велику помоћ општине, ЈПКП Лазаревац и бројних појединаца на Кременици је постављена спомен плоча свим страдалим становницима Бистрице у ратовима 1912-1918 година.

Поред Живановића на данашњој свечаности присутнима су се обратили и представник Одбора за неговање традиције Гвозденог пука МЗ Бистрица Миле Лазаревић, као и Бистричанин Божидар Добричић , након чега су глумци Првог приградског позоришта и ученици Музичке школе „Марко Тајчевић“ уприличили пригодан културно- уметнички програм.


Fotografije