Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Обележавање Дечије недеље настављено у школи у Малим Црљенима

Објављено:

Дечија недеља, национална манифестација на нашим просторима се обележава још од 1934. године, а у циљу подстицаја даљег развоја услова и бољег положаја и подршке деци у нашем друштву.

У Лазаревцу се Дечија недеља ове године обележава у периду од 5. до 13. октобра кроз програме који обухватају образовање, екологију, спорт и културу који су прилагођени нашим најмлађим суграђанима.

Председник Градске општине Лазаревац Бојан Стевић у друштву чланова Већа ГО Лазаревац Рада Мирковића и Николе Маринковића данас је обишао подручно одељење ОШ „Рудовци“ у Малим Црљенима где је са ученицима ове школе учествовао у акцији сађења садница јабуке, крушке и лешника. Данашњи програм ове манифестације био је посвећен екологији и значају заштите животне средине код наших најмлађих суграђана.

Следеће године на пролеће малишане ове школе обрадоваћемо једним малим  спортским тереном , а у плану нам је и реконструкција постојећег терена, рекао је овом приликом Бојан Стевић председник Градске општине Лазаревац и нагласио да је оно што је најважније да ови малишани добију један савремени паркић са пратећом опремом какав имају деца у Рудовцима, Брајковцу, на тромеђи Дудовице, Чибутковице и Барзиловице, Степојевцу и Лазаревцу.

Као што сам и обећао желим да у сваком селу свако дете има исти третман као што имају деца у центру Лазаревца и Београда, додао је Стевић и рекао да сматра да су Мали Црљени у претходном периоду у некој мери били запостављени и да ће се то у будућности свакако поправити.

Данашњи програм у оквиру Дечије недеље реализован је уз велику подршку ЈПКП „Лазаревац“ и Воћно-лозног расадника „Колубаре грађевинар“ који је обезбедио саднице. Иначе програми у оквиру обележавања Дечије недеље у Лазаревцу били су подржани од стране општинских јавних предузећа и установа културе.


Fotografije