Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

НСЗ и ГО Лазаревац организују дводневну обуку за покретање приватног бизниса

Објављено:

Испостава Лазаревац београдске филијале Националне службе за запошљавање и Градска општина Лазаревац организују дводневну обуку за покретање приватног бизниса „Пут до успешног предузетника“, 12. и 13. марта ове године у великој сали ГО Лазаревац.

Обука „Пут до успешног предузетника“, током које полазници проверавају оправданост своје пословне идеје, сагледавају предности и ризике предузетништва и информишу се о поступку регистрације фирме, актуелним законским прописима, субвенцијама и могућим кредитним линијама, намењена је незапосленим лицима која намеравају да покрену сопствени бизнис.  

Након успешно завршене обуке полазници добијају сертификате који представљају услов за конкурисање за бесповратна средства по Програму самозапошљавања НСЗ, али и код локалних самоуправа, привредних комора и сличних организација.

Сви незапослени суграђани са територије Лазаревца који су заинтересовани за покретање приватног посла, могу да се пријаве за обуку „Пут до успешног предузетника“ код свог саветника за запошљавање у надлежној испостави НСЗ у Лазаревцу, у улици Карађорђевој бр. 38.

Поред наведене обуке, испостава Лазаревац београдске Филијале НСЗ и Градска општина Лазаревац организоваће 15. марта у великој сали Општине презентацију јавних позива и конкурса за текућу годину, а у циљу реализације програма и мера активне политике запошљавања, предвиђених Програмом рада за 2019. годину.

Јавни позиви и конкурси Националне службе за запошљавање објављени су 22. фебруара на сајту Националне службе за запошљавање www.nzs.gov.rs и у дневном листу „Вечерње новости“, као и у публикацији „Послови“ од 27. фебруара ове године.

Информације о новим јавним позивима и конкурсима сви заинтересовани могу добити и у свакој организационој јединици НСЗ, као и преко Позивног центра НСЗ, позивом на број: 0800/300-301 (бесплатан позив из фиксне телефоније).