Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Нове трибине на фудбалском стадиону у Рудовцима

Објављено:

На стадиону ”Милан Симић” фудбалског клуба ”Раднички” из Рудоваца тренутно се изводе радови на реконструкцији трибина, а након завршетка грађевинских радова планирано је постављање седишта у бојама овог фудбалског клуба. Радове су обишли председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић, члан Већа ГО Лазаревац Александар Булатовић и државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић.

Током обиласка радова, председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић истакао је да је фудбалски клуб „Раднички“ из Рудоваца један од клубова са највећом традицијом на територији општине Лазаревац и да у њега, односно стадион „Милан Симић“ дуги низ година нису улагана никаква средства. Општина Лазаревац је након разговора са представницима Месне заједнице Рудовци, као и управом фудбалског клуба дошла до закључка да је ово улагање заиста неопходно, а све у циљу да навијачи имају комфор и безбедност пре свега, рекао је Синђелић.

Председник клуба Жикица Стојановић, који је недавно поново изабран у другом мандату на чело ”Радничког”, изразио је своје задовољство што након дуго времена овај стадион добија нови сјај.

ФК „Раднички“ из Рудоваца основан је 1954. године. Један је од најпознатијих клубова са овог поднебља, са дугогдишњом историјом и традицијом. После Колубаре и Шумадије, ово је клуб који је у некадашњој Југославији имао запажено место у свету фудбала. Дуго се такмичио у старој Југославији у Српској лиги "Север".


Fotografije