Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Немачка компанија IGB automotive отвара производни погон у Лазаревцу

Објављено:

Изузетно ми је задовољство што само након 75 дана од именовања на место председника ГО Лазаревац  могу да се похвалим једном за нас значајном инвестицијом, а то је долазак у Лазаревац немачке компаније IGB automotive која већ 13 година послује на територији Србије, у општини Инђија, казао је председник ГО Лазаревац Бојан Стевић.

Ова компанија данас је купила земљиште и хале уз Ибарску магистралу у близини језера Оџага, а у разговору који смо обавили већ се најављује и проширење постојећих капацитета на овој локацији, рекао је Стевић и додао да је за општину сваки новозапослени од изузетног значаја јер сваки новозапослени повећава приход у општинску касу од пореза на зараде, а са друге стране запошљавање радника у погонима IGB-a смањиће и притисак за запошљавањем у јавном сектору.

За нас је од изузетног значаја што се ова компанија и поред великих притисака  и других понуда определила да нови погон у Србији отвори управо у општини Лазаревац. Несумњиво је да је ову компанију у Лазаревац привукла близина Београда, добра саобраћајна повезаност, близина ауто пута Милош Велики и најава о изградњи приступне саобраћајнице до овог аутопута, али и скори почетак изградње брзе саобраћајнице Вожд Карађорђе, која ће повезати коридор 10 и аутопут Милош Велики, навео је Стевић.

Заиста смо дуго разговарали са представницима ове компаније, и мислим да су препознали нашу жељу да свој нови погон и фабрику отворе баш у Лазаревцу, истакао је Стевић и додао да је изузетно поносан на чињеницу да ће се управо у Лазаревцу производити грејачи за седишта и волане за неке од највећих произвођача аутомобила у свету као што су BMW, AUDI, ŠKODA, Volkswagen.

Стевић је искористио ову прилику и да позове све незапослене са територије наше општине да се одазову позиву на разговор за посао од ове компаније, одвоје своје време и чују услове које ова реномирана немачка компанија има да понуди.

Изузетна ми је велика част и задовољство да овом приликом можемо да објавимо да се компанија IGB Automotive из Инђије одлучила на један јако озбиљан корак и озбиљну инвестицију да куповином производних објекта на територији општине Лазаревац крене у једну нову причу, рекао је Далибор Берић, генерални менаџер компаније IGB Automotive Србија.

Циљ нам је да на почетку минимум буде 150 запослених са тенденцијом раста до 500 запослених, најави је Берић и додао да ће укупна инвестиција у погон у Лазаревцу бити у најмању руку вредности од 2 милиона евра.

Наши производни објекти које смо данас купили у Лазаревцу сигурно ће бити проширени у догледној будућности, да би могли да испрате све наше потребе и захтеве наше производње и захтеве купаца, казао је Берић.

Наша компанија ради у аутомобилској индустрији на производњи грејача за аутомобилска седишта, грјача за волане, сензоре за окупирана седишта, одређених електроника и контролних уређаја у возилима истакао је генерални менаџер IGB Automotive и додао да су купци њихових производа групација BMW, групација Daimler, цела групација Volkswagen (Audi, Volkswagen, Škoda,  Porsche), цела групација која је везана за Renault, као и одређени јапански произвођачи аутомобила.

Наша производња у Инђији неће се разликовати у односу на производњу у погону у Лазаревцу и максимално ћемо поштовати све светске стандарде у производњи аутомобилске индустрије зато што то не само да траже наши купци већ и наша матична компанија из Немачке, казао је Берић.

Берић је напоменуо да у оквиру групације IGB Automotive, поред производне јединице у Инђији ова компанија има производну јединицу у Чешкој, две у Немачкој, развојни и логистички центар у Немачкој, развојно производни центар у Канади,  развојно производни центар у Америци, прозводни центар у Мексику, развојне и производне центре у Кини и Вијетнаму.

Изузетно смо поносни што је IGB Automotive у Србији једна од најбољих компанија у целој групацији, а све оно што смо применили у Инђији применићемо и у Лазаревцу да наши запослени буду задовољни не само организацијом посла и условима рада, него и зарадама које би требало да прате све трендове које постоје, закључио је Далибор Берић.  


Fotografije